Skladatel Jean Michel Jarre

Skladatel Jean Michel Jarre | foto: Profimedia.cz

Jean Michel Jarre v Praze připomene své legendární album Oxygene

  • 9
Francouzský skladatel Jean Michel Jarre, považovaný za pionýra elektronické muziky, přijede 13. listopadu do České republiky. V pražské O2 Areně oslaví 30. výročí od vydání svého legendárního alba Oxygene jeho živým provedením.

. 30 LET OXYGENU

Při této příležitosti vydala společnost EMI remastrovanou nahrávku Oxygene obohacenou o DVD se záznamem živého vystoupení Oxygene Live In Your Living Room, kterou si fanoušci mohou vychutnat v plném rozlišení a ve formátu 3D.

Slavný Francouz přijede v doprovodu tří hudebníků, přibalí i 50 analogových syntezátorů. "Vstupenky za 990 až 1 590 korun budou v prodeji od 27. srpna ve všech prodejních místech Sazky," uvedl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Jarre je znám spíše koncerty na historických místech pro statisícové až milionové publikum. Tentokrát se rozhodl pro předvedení nahrávky Oxygene v poněkud "komornější" atmosféře. Bude to výjimečný krok v jeho kariéře.

Jean Michel Jarre (živě)

"Oxygene jsem složil a nahrál s použitím v té době neobvyklých nástrojů, které se časem staly pro elektronickou hudbu tím, čím je pro rockovou hudbu kytara Fender Telecaster nebo housle Stradivari pro hudbu klasickou. Tyto legendární nástroje jsou fantastické a nejsou všechny známy široké veřejnosti. Všechny syntezátory jsou analogové a odehrát pouze s jejich pomocí živý koncert bude bez použití jakékoli digitální technologie velkou výzvou. Již dlouhou dobu jsem chtěl odehrát Oxygene v komornějším prostředí – být blíže k publiku a hudbě samotné. Toto mé přání vyústilo v tento speciální projekt," říká Jarre.


Témata: EMI, O2, O2 Arena, Sazka