Public Enemy

Public Enemy | foto: xpublishing

Hiphopová legenda Public Enemy se valí na Prahu

Pražskou malou sportovní halu na Výstavišti čeká hiphopový svátek. Přijíždí legendární skupina Public Enemy, která loni na podzim oslavila dvacet let od svého vzniku.

Koncert, který navíc nabídne i show slovenského rapera Vece, startuje dnes od osmé hodiny večerní.

Public Enemy, kteří prosluli kontroverzním politicko-pouličním stylem a průkopnickými postupy v hiphopovém žánru, vydali v září desáté album How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul?

"Dvacítku kapela slaví tak, že vydá svoje nejsilnější album za poslední dekádu a klidně si na něm odkazuje na vlastní slavné skladby a texty z minulosti," píše se v recenzi časopisu Filter.

Public Enemy na konci osmdesátých let velmi šikovně přetransformovali vlivy "old school rapu" předchozích dvou dekád do moderní podoby. Výsledkem bylo album z roku 1988 It Take A Nation Of Millions To Hold Us Back - bez nadsázky přelomové.

Od té doby se hip hop napevno usídlil ve škatulce "mainstream". Skvělých alb ale vydali Public Enemy celou řadu a inspirovali i takové hvězdy jako Madonna či Lenny Kravitz.

Během devadesátých let se kapela od rapu trochu odtáhla, protože scéna začala rapovat o zlatu, hezkých autech a sexy holkách. To nikdy nebyl styl Public Enemy, kteří vždy produkovali skladby provokativní, bojovné a s jasným politickým názorem a cílem.

Kdo si nestihl koupit vstupenku v předprodeji, může si přímo před koncertem koupit lístek z limitované série  za cenu 590 korun.