Edgar Wasser (Hip Hop Kemp 2017)

Edgar Wasser (Hip Hop Kemp 2017) | foto: Martin Veselý, MAFRA

Z Hip Hop Kempu se na poslední chvíli omluvil raper Common

  • 1
Letošní ročník festivalu Hip Hop Kemp, který se konal na hradeckém letišti, přilákal do areálu zhruba sedmnáct tisíc milovníků hip hopu. Divákům se představilo na pět stovek vystupujících. Kvůli nemoci však nedorazila jedna z hlavních festivalových hvězd, americký hudebník a zpěvák Common.

„Common se omluvil a fanouškům natočil omluvné video, ve kterém přislíbil, že se bude snažit dorazit na co nejbližší ročník Hip Hop Kempu. Naštěstí se v rekordním čase podařilo sehnat adekvátní náhradu a v noci ze soboty na neděli vystoupil hudebník Mos Def,“ řekla mluvčí festivalu Kateřina Dědková.

Na festivalových pódiích vystoupili například americký hudebník Masego či americká formace Jedi Mind Tricks. Na festival Hip Hop Kemp každoročně dorazí tisíce lidí, například loni přijelo 23 tisíc návštěvníků. První ročník festivalu se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Pro velký zájem návštěvníků ale areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

Známkujte Hip Hop Kemp

Hudební přehlídku můžete hodnotit zde

Vladimir 518 (Hip Hop Kemp 2017)

Policie hodnotí průběh letošního festivalu jako klidný. „Z vnitřního areálu festivalu nám nebylo oznámeno žádné hromadné narušení veřejného pořádku, řešili jsme jednotlivé přestupky, například kopnutím do dveří poškozený automobil,“ řekl mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský. Policie posílila hlídky v okolí areálu, kde prováděla kontroly přijíždějících a dnes odjíždějících účastníků. „Doprava byla i při odjezdu poměrně plynulá, ovšem někteří řidiči měli pozitivní testy na alkohol či drogy,“ řekl Čížkovský.

Zřejmě nejvážnějším deliktem bylo v pátek oznámené nalezení 540 gramů prášku s obsahem amfetaminu, který devětadvacetiletý muž ukrýval v rezervním kole ve svém voze. Muži hrozí v případě prokázání viny až pětileté vězení. Policisté v souvislosti s festivalem evidují desítky dopravních přestupků, u několika desítek lidí našli také menší množství drog, například konopí, extáze či hašiše.

Přehlídku můžou návštěvníci hodnotit do středy 23. srpna do 14 hodin.