Hana Hegerová

Hana Hegerová | foto: Jan Strouhal, MF DNES

Hana Hegerová oslaví narozeniny dvěma velkými koncerty

  • 1
Nejpopulárnější česká šansoniérka Hana Hegerová oslaví v říjnu sedmasedmdesáté narozeniny. U této příležitosti vystoupí na dvou z nejprestižnějších českých divadelních scén.

První narozeninový koncert Hana Hegerová odzpívá přesně v den svých sedmasedmdesátin, tedy v pondělí 20. října, a to na jevišti Národního divadla v Praze. O týden později se na stejnou událost mohou těšit Brňané, kterým šansoniérka zazpívá v Janáčkově divadle.
 
Hanu Hegerovou doprovodí její stabilní doprovodná skupina, složená z vynikajících, především jazzových hudebníků: Petra Maláska (klavír), Roberta Balzara (kontrabas), Františka Kopa (saxofon) a Zdeňka Fišera (kytara).

A jak je tradičním zvykem, i letos bude Hana Hegerová na těchto koncertech nejen interpretem, ale i hostitelkou. Na jeviště si podle vlastních slov pozve ty, které má ráda, jejich jména však zůstanou utajena až do okamžiku jejich vystoupení.

Část výtěžku z pražského koncertu bude věnována na pomoc vybraným hospicům. Předprodej na pražský koncert bude zahájen 1. 9. a lístky budou k dostání výhradně  v pokladně Národního divadla. Na brněnský koncert se budou prodávat vstupenky již od 11. 8. na těchto místech v Brně: KC Semilasso, BKC, Indies, Wolf, Dům pánů z Lipé - Student Agency.