Gipsy.cz

Gipsy.cz - Mejdan roku z Václaváku, Praha (31. prosince 2007) | foto: ČTK

Gipsy.cz chystají o Čunkovi „kapesníkovou“ píseň

  • 247
Kapela Gipsy.cz se rozhodla dát hlasitě najevo, že urážky Romů Jiřímu Čunkovi v politické kariéře nepomohou. O předsedovi KDU-ČSL složila píseň, s níž hodlá zaplavit český éter. Její pracovní název zní Čunkiáda.

"Motiv písně o panu Čunkovi existoval už dlouho, ale teď nás donutil, abychom nečekali na desku a poslali mu tu písničku hned. Nahrál nám dokonale na smeč," řekl iDNES.cz frontman kapely Radoslav "Gipsy" Banga.

foto Z blogu iDNES.cz poprvé
Parkanová a radar, brácha a Čunek

Jiří Čunek pobouřil Gipsy.cz výrokem, že romská kultura je v rozporu s Listinou práv a svobod. Vojtovi Lavičkovi, houslistovi Gipsy.cz a mluvčímu Občanského sdružení Romea, došla trpělivost a inicioval vznik antičunkovské skladby.

"Strana, která staví na rodinných hodnotách, napadá tradiční systém Romů, který je postaven také na rodinných hodnotách," řekl TV Prima Lavička. V jedné věci ale dává Čunkovi zapravdu: jen přísnější vyplácení sociálních dávek přinutí Romy a další sociálně vyřazené pracovat.

"Čunkovy výroky jsou ale každopádně přehnané a je čas udělat odpal. Stále se to toleruje a měla by tu existovat i protistrana," vysvětluje Banga. "Ta naše písnička nebude žádné nadávání, ale panu Čunkovi vzkazuju, ať si koupí kapesníky."

foto Z blogu iDNES.cz podruhé
Gipsy.cz vs. Čunek - to bude tanec

Skladba už je hotová a podle kapely se během dvou týdnů až měsíce dostane k lidem. "Nechci o tom zatím moc mluvit. Pracovní název je Čunkiáda a klade Čunkovi otázku, jestli si už nepřipadá trapný. Je to převážně rap... Dost dlouhej rap – věnovat někomu čtyři minuty, to už něco znamená. Myslím, že se lidem bude líbit, bude to hit a z pana Čunka uděláme superstar," říká Banga.

Lídr Gipsy.cz by byl rád, kdyby k písni vznikl také videoklip. "Čunek vyhrává cenu nejtrapnějšího a nejubožejšího politika století, protože si buduje kariéru na základě xenofobie, kterou schovává za své rozumy. Myslím, že naše země je rozumná a tohle akceptovat nebude. Pakliže ano, postavím se proti němu znovu a postavím se proti komukoliv, kdo za ním stojí. KDU-ČSL by mu měla poděkovat a rozloučit se s ním. Jestli půjde Čunek do vlády, žijeme ve srandovní zemi. V Anglii by takový člověk seděl za mřížemi, ale tady se může dít všechno," míní Banga.

Gipsy.cz příští sobotu čeká klání v národním kole televizní hudební soutěže Eurosong s novou skladbou Benga Beating. "Připravujeme se docela dost. Je to pro nás dobrá šance, ale když nevyhrajeme, tak se nepo... Jdeme tam udělat hlavně srandu a taky promo," přiznává frontman kapely, která se zapsala do paměti hudebních fanoušků zejména hitem Romano Hip Hop ze stejnojmenného alba.

, Filter