Faithless zahrají na Výstavišti

Ve středu 10. října vystoupí na pražském Výstavišti Faithless, jedna z nejúspěšnějších tanečních formací posledních let. Skupina zavítá do Prahy v rámci svého evropského turné, na kterém představuje svou poslední desku Outrospective. Jako předkapela vystoupí drum'n'bassový objev roku v Anglii, trio Kosheen.

Jádro skupiny Faithless, která vznikla v roce 1995, tvoří trojice Rollo Armstrong, Sister Bliss a Maxi Jazz. Nedávno vydali své třetí album s názvem Outrospective, které opět zahrnuje širokou škálu stylů, aranží. emocí i atmosfér. Deska vychází po dlouhé odmlce - předchozí album „Sunday 8pm“ z roku 1998 etablovalo skupinu mezi největší hvězdy taneční scény a mělo za následek dlouhé a vyčerpávající turné.

Před vydáním alba „Sunday 8pm“ byla situace obdobná: Po vydání debutového alba „Reverence“ v roce 1995 byli Faithless dlouho ignorováni anglickým mainstreamem a 4 roky koncertovali po celém světě včetně míst za polárním kruhem nebo v Puerto Ricu. Po návratu však byli oslavováni jako hrdinové a jejich skladby jako Insomnia či Salva Mea z nich udělaly skutečné hvězdy a vtiskly tvář mnohým stylům dnešní taneční scény.

ZDE si objednejte lístky na koncert

Faithless jsou především projektem vizionáře Rolla, který ovšem pouze předává představu o skladbách a přenechává produkční proces na ostatních členech. Zvuk a život kapely tvoří spíše frontman, rapper a v poslední době i zpěvák Maxi Jazz, který píše texty a Sister Bliss, která se věnuje programmingu a klávesám.

Přestože Sunday 8pm bylo kritiky hodnoceno jako poměrně depresivní album, prodalo se ho po celém světě přes 1,2 milionu kusů a vyneslo kapele nominaci na MTV Europe Awards. 1,5 milionů prodaných kusů alba Reverence a přes 4 miliony prodaných singlů dělá z Faithless nejúspěšnější evropskou taneční skupinu

Jako předkapela vystoupí formace Kosheen, produkující odlehčenější vokální drum'n'bass. Skupinu tvoří tvoří Djové Decoder, Substance a vokalistka Sian Evans.

FAITHLESS
předkapela Kosheen

10. října, Výstaviště - Křižíkův pavilon"B"

pořádá Roxy a D smack U promotion

vstupné 550,-

Faithless

Faithless

Faithless - Outrospective