Poslechněte si všechny písně, které usilují o postup do Eurovize

  • 55
Sedm anglických a jedna česká skladba se v národním kole utkají o postup do jednoho ze semifinálových kol letošního ročníku soutěže Eurovize, která se v květnu koná v izraelském Tel Avivu. Pomocí zvláštní aplikace pro mobilní telefony lze hlasovat do 21. ledna.

Hana Barbara – Poslední slova tobě

Zpěvačka Hana Barbara jde jako jediná do klání s česky zpívanou písní, která se jmenuje Poslední slova tobě a jejíž je také spoluautorkou.

Tomáš Boček – Don’t Know Why

Tomáš Boček se zkušenostmi s hraním po ulicích evropských měst se pokusí do Eurovize dostat se skladbou Don’t Know Why, na které pracoval se skladatelem a producentem Borisem Carloffem.

Andrea Holá – Give Me A Hint

Finalistka Hlasu Česko Slovenska z roku 2014 Andrea Holá a první neautorský příspěvek. Píseň Give Me A Hint napsal František Valena a zahraniční fanoušci Eurovize, kteří budou o úspěchu našeho zástupce rozhodovat, už v komentářích volají – Nuda! Přivolejte zpět Mikolase Josefa!

Pam Rabbit – Easy To Believe

Zpěvačka Pam Rabbit se u skladby Easy To Believe podílela na jejím textu. Pokud by uspěla v národním kole, bylo by to ni pro už druhé účinkování v Eurovizi. Loni v Lisabonu se totiž objevila jako vokalistka Mikolase Josefa.

Lake Malawi – Friend Of A Friend

Příspěvek, s nímž jde do soutěže kapela Lake Malawi, napsali společně její zpěvák Albert Černý, polský producent Maciej Mikolaj Trybulec a klávesista Chinaski Jan Steinsdoerfer. Píseň Friend Of A Friend vznikla v rámci takzvaného songwriting campu.

Barbora Mochowa – True Colors

True Colors napsali společně zpěvačka Barbora Mochowa a skladatel Viliam Béreš, o text se postaral nizozemský producent a skladatel Koos Kamerling. Také v diskusi pod soutěžním klipem si lidé všímají silné inspirace Lanou Del Rey.

Jakub Ondra – Space Sushi

Písničkář Jakub Ondra přišel se skladbou Space Sushi, pod níž je podepsaný asi největší autorský tým, vedle interpreta opět přispěl i Boris Carloff. Nejčastější komentář: weird – podivné. Což je možná pro Eurovizi nejlepší.

Jara Vymer – On My Knees

Jako z úplně jiného vesmíru nebo aspoň dekády působí poslední soutěžní skladba On My Knees, kterou napsal její interpret Jara Vymer opět s Borisem Carloffem.

Kdo by měl reprezentovat Česko v Eurovizi 2019?

celkem hlasů: 847

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 15. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

Lake Malawi
Lake Malawi 359
Jakub Ondra
Jakub Ondra 128
Barbora Mochowa
Barbora Mochowa 96
Jara Vymer
Jara Vymer 80
Tomáš Boček
Tomáš Boček 64
Andrea Holá
Andrea Holá 48
Pam Rabbit
Pam Rabbit 38
Hana Barbara
Hana Barbara 34