Doga chce být divná

Nové album hardrockové skupiny Doga s názvem Jsem trochu divnej se natáčelo v ostravském studiu Citron pod producentským dohledem Aleše Brichty. Jde už o čtvrté album skupiny z Karviné, tentokrát vydané pod křídly Warner Music. Obsahuje jako už tradičně dvanáct skladeb a podílelo se na něm několik hostů, vedle Aleše Brichy i Jaromír Nohavica či Lou Fanának Hagen. Na podzim plánuje skupina Doga vyrazit na samostatné turné.

"Když jsme vloni dostali nabídku od Warner Music natočit pro ně novou desku, vypadalo to, že budeme muset jako kapela do zkušebny. To se nám ale nechtělo, tak jsme to udělali tak, že jsme si pronajali studio, kde jsme čtyři dny chlastali a hráli. Udělali jsme devět věcí," tvrdí předák Dogy, Roman 'Izzi' Izaiáš, jenž kapele dává nejenom filosofii, ale i tvář (viz fotogalerie).

V roce 1989 se v severomoravské Karviné sešikovala původně pětičlenná Doga, ze které dnes zbyl pouze zpěvák a kytarista Roman 'Izzi' Izaiáš. Do nahrávacího studia Dogu poprvé pozval Petr Janda, který dával dohromady skladby pro svůj projekt Rockmapa. Přesvědčil ho demosnímek, který mu Roman Izaiáš strčil do ruky na koncertě v Karviné.

Doga: Jsem trochu divnej

1. Jako poprvé 4:05
2. Zkazím ti tu radost 2:43
3. Holka samosexuál 3:18
4. Nech ji spát 3:30
5. Mám svý 2:44
6. Blázni s rachotící adresou 3:24
7. Jdou po mně 3:04
8. Chtěl bych 3:39
9. Jsem trochu divnej 3:12
10. Vím jak bolí 3:13
11. Tlaky v hlavě 3:02
12. Co s tím 4:22
Debut nazvaný Doga vydala skupina u ostravské gramofirmy Marco Music v roce 1993. Po koncertech v České republice, Polsku a Rakousku začala kapela v roce 1996 točit druhé album No a co. Izaiáš a bubeník Petr Vajda už v té době hostovali v pražském Törru, což se projevilo i na zvuku desky. V roce 1999 natočila Doga třetí album Já se na to. Na něm už fungovala ve stávající sestavě Roman Izaiáš, Lumír Krpec, Pepa Šiko, Petr Vajda.

Ostravsko-karvinská hardrocková kapela Doga