Vítězný návrh Jana Kobyláka pro hudební projekt 20ERS

Vítězný návrh Jana Kobyláka pro hudební projekt 20ERS | foto: Mad Drum

Čtenáři iDNES.cz vybrali logo oslav 20 let tuzemského hip hopu

  • 33
Je rozhodnuto. Čtenáři iDNES.cz vybrali v anketě logo pro 2CD/DVD 20ERS. Tento hudební projekt vydavatelství Mad Drum mapuje to nejlepší z tuzemského rapu a hip hopu za uplynulých dvacet let.

Vítězem ankety se stal Jan Kobylák. Výtvarník, známý na hiphopové scéně pod přezdívkou Kobi, zaujal návrhem vycházejícím z mapy bývalého Československa, kombinujícím červenou, modrou a bílou barvu.

"Na vítěze čeká odměna dvacet tisíc korun. Jeho návrh bychom rádi použili na různých propagačních předmětech, jako jsou trička, samolepky a podobně," uvedl raper Andreas alias Indy z formace Indy & Wich, šéf vydavatelství Mad Drum.

Komiksový koncept hiphopového projektu 20ERS od výtvarníka Vladimira 518Kobylákův návrh bude doplňkem hlavního komunikačního loga, které již dříve navrhl jiný uznávaný výtvarník a raper Vladimir 518 z kapely Peneři strýčka Homeboye, který pro projekt 20ERS přichystal komiksový koncept.

Celkem se do ankety iDNES.cz zapojilo 1 231 hlasujících. Vybírat mohli z deseti finálových návrhů. Kobylákův návrh získal 204 hlasů.

"Jsem rád, že na serveru, který nemá s hip hopem moc společného, hlasovalo tolik lidí a pomohli nám vybrat, protože jsme měli opravdu velké dilema," podotkl Indy.

. Pivo, disko, graffiti

Na Těšnově začaly oslavy 20 let českého hip hopu

Fanoušci se budou moci zapojit i do další etapy projektu 20ERS - výběru nejlepších písní tuzemského hip hopu za posledních 20 let. Toto hlasování se odehraje během srpna.

20ers"Chceme zmapovat to nejlepší z českého a slovenského hip hopu a zároveň nabídnout unikátní koncept autorské tvorby, jejímž společným jmenovatelem je multižánrový přesah," říká Indy, který oslavy dvaceti let odstartoval poslední červencový víkend na večírku u "legal" graffiti zdi v Praze na Těšnově.

Druhý disk "dvojcédéčka" 20ERS tak nabídne nezvyklé písně od předních tuzemských hiphoperů, kteří se rozhodli propojit své síly s umělci z jiných hudebních žánrů a zemí. Příklad? Třeba Indy & Wich versus Clou.

Mad Drum plánuje vydat i DVD mapující vznik celého projektu - ukáže slavná místa, kde se rodil tuzemský hip hop, v rozhovorech představí legendy žánru a mnoho dalších bonusů. Oba nosiče by měly jít do prodeje na přelomu října a listopadu.