Diskuze

Co poslouchá Bush? Country i „prasárnu“

George Bush dostal od svých dcer hudebního společníka pro odpočinek. Skladby mu do digitálního přehrávače iPod ládují spolupracovníci. Kritérium pro výběr? Písničky, při nichž se americkému prezidentovi zvyšuje tep, kdykoli je slyší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ostuda

12. 4. 2005 14:38
TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
  Za (velkou) Vodou 2004
 
Všechno zlé je snad opravdu pro něco dobré. Už jsem to párkrát na festivalech zažil, ten zvláštní pocit sounáležitosti a spojenectví mezi těmi, kteří se nenechali odradit nepřízní počasí. Při vzpomínkách na druhý ročník festivalu Za Vodou, si stále více uvědomuji, proč mám i na nedělní festivalové dění tak dobré vzpomínky, přestože ho provázel nepolevující liják a bahno. Bude to znít naivně, ale byl jsem docela hrdý na lidi tančící na lavičkách s deštníky nad hlavou při závěrečném účinkujícím přehlídky, skupin
0 0
možnosti

ostuda

12. 4. 2005 14:39
Re: TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
skupině Buty.
Diváci byli v promočeném Děhylově většinou nejméně od rána, stále v intenzívním lijáku, a přesto dali přednost moknutí u živé muziky před fotbalovým přenosem z Eura nebo supersledovanému finále soutěže Česko hledá Superstar. Pořadatelé zatím sledovali rychle stoupající hladinu řeky Opavy a vzpomínali na katastrofální záplavy před sedmi lety.
Vezměme to však od počátku, tedy od pátku. Druhý ročník přehlídky, která se nezvykle rychle dostala mezi známé a uznávané festivaly, začíná idylicky. Skupi
0 0
možnosti
zavřít

ostuda

12. 4. 2005 14:39
Re: Re: TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
Skupina Bluesberry se sice zdržela na dálnici, proto ještě před ní vystupuje hlavní hvězda toho dne Mňága a Žďorp, ale počasí je krásné, kapela „pálí“ hit za hitem . Profesionální vystoupení v tom nejlepším slova smyslu.
Sobotní program sliboval, stejně jako loni, velmi různorodou a zajímavou podívanou. Objevili se i mladší zástupci písničkářského řemesla, Ivo Cicvárek se skupinou Oko i duo Žamboši  byli určitě ozdobami přehlídky. Z méně hvězdných účastníků si velký aplaus vysloužila karvinská vokální kapela OK TET.
Pře
0 0
možnosti
zavřít

ostuda

12. 4. 2005 14:40
Re: Re: Re: TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
Před pár lety by největším tahákem Za Vodou určitě byl Honza Nedvěd. Davů, šílících pod pódiem jsme se však při jeho vystoupení bohužel nedočkali. Přesto však tento písničkář  vyprovokoval silné reakce. Téma Honza Nedvěd (jeho řeči a chování na pódiu), bylo až do konce festivalu téměř všudypřítomné. Půvabná drobnost: o den později zněla areálem Loděnice ironická píseň skupiny Neřež o toulavém Honzovi.
Výbornou věcí na tomto festivalu je střídání dvou pódií, čímž se  minimalizují prostoje mezi hudebními bloky. Tento systém však letos vydržel jen do sobotního podvečera. Posledním, kdo se objevil na velkém pódiu, byl Slávek Janoušek, jehož vystoupení muselo být pro průtrž
0 0
možnosti
zavřít

ostuda

12. 4. 2005 14:43
Re: Re: Re: Re: TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
pro průtrž mračen přerušeno. Hrát se opět začalo až za několik hodin a bohužel už jen na malé scéně. Díky velké snaze pořadatelů se po pauze diváci dočkali (kromě Slávka Janouška dokončivšího své vystoupení) dvou největších hvězd večera: Roberta Křesťana s Druhou Trávou a Banjo Bandu Ivana Mládka.
Nedělní program otevíral ze soboty přeložený Pepa Streichl, kterému velmi svědčila pódiová spolupráce s Old Blues Company, a přišla na řadu také populární formace Jumping Drums. (Zrušeno bylo pouze vystoupení skupin Tempo di vlak a Czeltik. Reportérka MF Dnes však na festivalu obě skupiny slyšela! Viz. příloha Moravskosleszský kraj 21.6.2004)
0 0
možnosti
zavřít

ostuda

12. 4. 2005 14:44
Re: Re: Re: Re: Re: TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
Právě nedělní program byl divácky asi nejatraktivnější a zřejmě i pořadatelé si od toho dne slibovali největší přísun návštěvníků. Pro ilustraci stačí uvést jména jako Plíhal, Dobeš, Daněk, Neřež, Schmitzer nebo Buty. Jenže před polednem pršelo nepřetržitě již sedmnáct hodin, a až do pondělí nemělo přestat. A tak závěrečné, na Ostravsku velmi populární Buty, hrály v době, kdy tři a půlmiliónu obyvatel sledovalo televizní SuperStar a před pódiem bylo paradoxně méně lidí, než dopoledne. Koncert Radka Pastrňáka a jeho skupiny byl však znamenitým zážitkem, plným hitů přetvořených téměř k nepoznání.
 I když pořadatelé ukázali, jak dobře si dokáží poradit s extrémní nep
0 0
možnosti
zavřít

ostuda

12. 4. 2005 14:44
Re: Re: Re: Re: Re: Re: TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
nepřízni počasí a přestože byl z diváckého hlediska tento festival velmi příjemným zážitkem, moc bych přál organizátorům pro příští ročník více štěstí. A slunce nejen v duši.
0 0
možnosti
zavřít

tajemník z létajícího ostrova

12. 4. 2005 14:45
Re: Re: Re: Re: Re: Re: TADY MÁTE NĚCO Z KÁNTRY, MAGURCI
vysmahni tapetari...
0 0
možnosti

Termíny

Střední školy

Pořady

Ceny

Předplatné časopisů

Vánoce 2023

Nepřehlédněte