Zpěvák Mike Love je posledním ze zakládajících členů Beach Boys, kteří stále...

Zpěvák Mike Love je posledním ze zakládajících členů Beach Boys, kteří stále koncertují. (Kongresové centrum, Praha, 10. června 2017) | foto:  Michal Sváček, MAFRA

Legendární Beach Boys se po padesáti letech vrátí do pražské Lucerny

  • 8
Koncert ve Velkém sále pražské Lucerny, který se uskuteční 16. června, bude pro kapelu The Beach Boys znamenat velký návrat. Na stejném místě totiž hrála téměř na den přesně před padesáti lety, tedy 17. června 1969. Vstupenky jdou do prodeje ve středu.

Do Lucerny se Beach Boys vrátí po půl století, do Prahy po dvou letech od koncertu v Kongresovém centru. I když s kapelou už nejezdí Brian Wilson ani Al Jardine, kteří patřili k oporám původní sestavy ze šedesátých let, a chybí samozřejmě i zesnulí Wilsonovi bratři Carl a Dennis, hudebníkům se smrští hitů a skvělým zpěvem podařilo přebít hrozící pachuť pouhého revivalu.

Beach Boys prodali přes sto milionů desek po celém světě a získali více než třicet zlatých a platinových desek. Během téměř šest dekád trvající kariéry odehráli více koncertů než jakákoliv jiná významná rocková skupina.

V čele Beach Boys dnes stojí Mike Love a Bruce Johnston. Společně s dalšími doprovodnými muzikanty udržují dědictví kapely, která se stala synonymem životního stylu Kalifornie a americkou ikonou pro fanoušky po celém světě.

Vstupenky půjdou do prodeje v síti Ticketportal ve středu 6. února v 9 hodin. Jejich cena se bude pohybovat v rozmezí od 2 590 do 3 990 korun.