Cameron Boyce během natáčení snímku Machři 2 z roku 2013 | foto: Profimedia.cz

Ve dvaceti letech zemřel Cameron Boyce, idol ze série Následníci

  • 18
Americký herec Cameron Boyce, generační idol teenagerů z televizní série Následníci, nečekaně zemřel ve věku dvaceti let. Jako jedna z hvězd produkce Disney Channel se objevil také ve filmech Můj přítel delfín nebo Machři a Machři 2.

Příčina hercovy smrti nebyla zveřejněna, podle vyjádření rodiny zemřel Cameron Boyce „ve spánku při záchvatu, který byl důsledkem zdravotních problémů, kvůli nimž se podrobil léčbě“.

„Rád o sobě říkám, že jsem bl-ewish,“ prohlašoval mladík, který byl po otci „black“ čili afroamerického a karibského původu, po matce zase „Jewish“ neboli se židovskými předky, jejichž kořeny sahaly do Maďarska, Litvy, Ruska a Německa.

Rodák z Los Angeles začínal už jako dětský herec v seriálu General Hospital nebo ve filmech Zrcadla a Oko dravce, jeho hlavní doménou se však staly příběhy z produkce Disney Channel.

„Byl to neuvěřitelně talentovaný umělec, ale také milující a oddaný syn, bratr, vnuk i přítel,“ reagovala společnost, pro niž v Následnících vytvořil populární postavu Carlose.

Kromě toho hrál v seriálech Jessie, Na parket! nebo Austin a Ally.  Třetí část Následníků, akční komedie o potomcích disneyovských padouchů, se bude vysílat v srpnu.