Rodiče mladé aristokratky Yvony Stolařové si ve filmu Jiřího Vejdělka „střihli“...

Rodiče mladé aristokratky Yvony Stolařové si ve filmu Jiřího Vejdělka „střihli“ ostřílení herci Hynek Čermák a Tatiana Dyková. (2019) | foto: Evolution Films

Na komedii Poslední aristokratka přišlo bezmála 115 tisíc diváků

  • 4
Domácí komedie zase jednou porazila Hollywood. Přepis bestselleru Evžena Bočka Poslední aristokratka, který natočil Jiří Vejdělek, vyhrál s velkým náskokem svůj první víkend, do kin zlákal 114 751 diváků.

Následující snímky víkendové statistiky bodovaly s výrazným odstupem, Joker na druhém místě našel 39 tisíc zájemců, Zloba: Královna všeho zlého na třetí příčce měla 36 tisíc návštěvníků.

Až čtvrtou pozici s 23 tisíci diváků obsadila nejúspěšnější zahraniční novinka týdne, animovaný Sněžný kluk, rovněž páté místo patřilo premiéře, a to hororové komedii Zombieland: Rána jistoty, která nasbírala 17 tisíc fanoušků.

Všechny zbylé tituly dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů již zůstaly pod hranicí pěti tisíc diváků. Setkaly se tu české snímky Národní třída, Přes prsty a Román pro pokročilé,  které se vešly do první desítky. 

Druhou desítku pak uzavírá Nabarvené ptáče, jež si připsalo po dvanácti týdnech skoro osm set diváků; jeho celkové skóre již přesáhlo 83 tisíc návštěvníků.

Přehled nejvyšších tržeb nadále vedou zahraniční filmy Tenkrát v Hollywoodu, Joker  a Lví král, vesměs s hodnotami nad šedesát milionů korun. Z domácích děl se nad padesát milionů vyšplhala romantická komedie Přes prsty.

Trailer ke komedii Poslední aristokratka: