Záběr ze snímku Pat a Mat: Zimní radovánky | foto: Bioscop

Mezi zahraniční hity pronikli Pat a Mat, o víkendu měli 43 tisíc diváků

  • 3
Zatímco o vítězství v žebříčku víkendové návštěvnosti kin se opět přetahují Freddie Mercury v životopisu Bohemian Rhapsody s 87 tisíci a Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny s 83 tisíci diváků, na bronzovou příčku se při své premiéře probilo animované pásmo Pat a Mat: Zimní radovánky.

Nové, adventně laděné příhody dvou kutilů našly přes 43 tisíce fanoušků, také měly k dispozici 136 kin, vůbec nejvíce z celé dvacítky titulů, které bodovaly v aktuální statistice Unie filmových distributorů. Pat a Mat předběhli i jinou vánoční zábavu, rovněž animovanou pohádku Grinch.

Až na páté pozici žebříčku startoval Sylvester Stallone coby slavný Rocky v boxerském dramatu Creed 2. Přišlo na něj 17 tisíc zájemců, což stačilo, aby daleko za sebou nechal obě domácí trvalky, komedie Po čem muži touží a Ten, kdo tě miloval, i limitovanou předpremiéru pohádky Čertí brko.

Ze zbylých novinek týdne se akční film o souboji ponorek Útok z hlubin musel spokojit se třemi tisíci zájemců, necelé dva tisíce diváků našel teenagerský thriller Mladí zabijáci.

Komorní český snímek Chvilky začal s tisícovkou lidí v sálech - podobně jako rovněž tuzemský záznam galavečera sólových bavičů nazvaný Na stojáka v kině.

V celkových součtech se přes půlmilionovou hranici návštěvnosti zatím dostaly dva filmy, Bohemian Rhapsody a Po čem muži touží. Komiks Venom dosud nasbíral 380 tisíc diváků a nad třemi sty tisíci se již po dvou týdnech ocitlo i pokračování Fantastických zvířat.