Záběr z flimu Le Mans ’66

Záběr z flimu Le Mans ’66 | foto: CinemArt

Nakažlivá jízda Le Mans 66 přivedla do kin přes 35 tisíc fanoušků

  • 0
Vyhrála na severoamerickém trhu a prorazila i v českých kinech. Nakažlivá dobová jízda na rychlých kolech Le Mans 66, v níž Matt Damon a Christian Bale ve službách koncernu Ford soupeří se značkou Ferrari, našla za první víkend u nás přes 35 tisíc diváků, což stačilo k vítězství.

Na druhé místo tak spadla domácí romantická komedie Ženská na vrcholu, těsně následovaná rovněž českou veselohrou Poslední aristokratka, která už překročila hranici 350 tisíc návštěvníků.

Další příčky statistiky obsadily pohádky, jmenovitě druhý díl  Zloby a Sněžný kluk, za nimi se však drží vytrvalý Joker, kterému už jen pár tisíc zájemců chybí k půl milionu diváků.

Až v druhé půli dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů se objevila slovensko-česká novinka Amnestie, na kterou se vypravilo necelých šest tisíc lidí.

Z domácích děl pak bodovala už jen Národní třída, jejíž skóre aktuálně činí 112 tisíc diváků.  V nejvyšších celkových výsledcích stojí za Jokerem nová verze Lvího krále, kterou již vidělo přes čtyři sta tisíc lidí.

Co se týče Poslední aristokratky, pomalu si může střádat na pokračování. Za čtyři týdne utržila na vstupném 54 miliony korun, více než premiérové díly Ovečky Shaun, Terminátora a Angry Birds dohromady.