Záběr z filmu Úžasňákovi 2 | foto: Falcon

Akční souboj vyhráli druzí Úžasňákovi nad šestou Mission: Imposibble

  • 2
V duelu dvou novinek porazili animovaní superhrdinové kolegu Toma Cruise. Na vítězný snímek Úžasňákovi 2 přišlo o víkendu do našich kin šedesát tisíc lidí, hraný špionážní příběh Mission: Impossible - Fallout skončil druhý s bezmála 39 tisíci návštěvníky.

Až na třetí pozici spadlo pokračování letního muzikálu Mamma Mia! s podtitulem Here We Go Again, které si dopřálo devatenáct tisíc lidí. Těsně za ním se usídlila s necelými osmnácti tisíci zájemci jiná animovaná pohádka, Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená.

Česká rodinná komedie Chata na prodej je po svém druhém víkendu pátá, následovaná opět domácím snímkem, dramatem z protialkoholní léčebny Úsměvy smutných mužů.

Chodilo se však znovu i na tuzemskou road movie režiséra Jiřího Vejdělka Tátova volha, která se v kinech drží už dvaadvacet týdnů a celkem nasbírala 280 tisíc diváků.

Z premiér týdne se ve víkendovém žebříčku Unie filmových distributorů objevil ještě životopisný dokument Whitney, osud zpěvačky Whitney Houstonové vyhledalo na osm set fanoušků. Zbylé dvě novinky ani žádný z pěti muzikálů, které se vrátily na velké plátno, se do dvacetimístné statistiky neprobojovaly.