Zdeněk Troška v akci. Kameňák však netočí.

Zdeněk Troška v akci. Kameňák však netočí. | foto: Falcon

Zdeněk Troška: Že natočím další Kameňáky? Fáma!

  • 28
Další Kameňáky už nebudou, tečka! Režisér Zdeněk Troška tak definitivně vyvrátil spekulace bulvárního tisku, podle nichž si on a jeho někdejší spolupracovník Jiří Pomeje "plácli" ohledně čtvrté a páté části série filmových komedií.

 "Jsou to jen fámy a zbožná přání," řekl Troška serveru iDNES.cz. O pokračování divácky úspěšné trilogie sice projevili zájem i její producenti, Troška je však odmítl.

"Nechci to už nastavovat, ctím pravidlo Třikrát a dost. I sérii Slunce, seno... jsem ukončil třetím filmem. Rád natočím jinou, novou komedii, ale další Kameňáky už rozhodně ne," udělal režisér čáru za lidovými veselohrami založenými na anekdotách.

Z filmu Kameňák 2Plyšový lev pro tvůrce Kameňáku 3

Ale i případná premiérová komedie bude muset počkat. Troška nyní dokončuje film Doktor od Jezera hrochů, který do kin vstoupí koncem února, a pak chce konečně natočit odkládanou pohádku s pracovním názvem Černá princezna, které prý dramaturgyně Marcela Pittermannová žertem přezdává "první český katolický horor".

Je volně inspirována báchorkou Boženy Němcové o princezně Ludmile, již z kletby a z rakve vysvobodil spravedlivý chasník Bohumil. "Začneme na ni znovu shánět peníze," plánuje Troška.

Adéla Gondíková a Tereza Bebarová - věrohodné záběry k filmu Doktor od jezera hrochů

Režisérova zatím poslední pohádka Nejkrásnější hádanka slavila úspěch v první lednový večer na Nově, kde ji vidělo rekordních 2,5 milionu diváků. Ale do nového roku vstoupily i všechny tři Kameňáky: hned po silvestrovské půlnoci je jako divácký maraton odvysílala Slovenská televize.

,