Diskuze

Holý zůstává na FAMU, rektor ho neodvolá. Ohrožuje fakultu, tvrdí senát

Rektor Akademie múzických umění Jan Hančil neodvolá děkana Filmové a televizní fakulty AMU Zdeňka Holého. Nevyhověl tak návrhu akademického senátu. Ten rektora v reakci na rozhodnutí obvinil z ohrožování stability fakulty a nedodržování vysokoškolských principů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Snad bude jednou lépe!!! Občas se náhodou stane, že zvítězí rozum!

0 0
možnosti

To odvolání navrhly akademičtí povaleči z řad studentstva i učitelstva, co by to studium drželi jen jako generátor papírů bez jakéhokoliv přínosu pro zoufalý dotační byznys jménem česká kinematografie.

Kameňák!

5 1
možnosti

uuf mi tam ujela hrubice že sám vypadám na základkáře

3 0
možnosti
Foto

Dokud se na FAMU nevrátí Otakar Vávra, český film nebude mít svého zástupce v hlavní soutěži festivalu v Cannes. R^

2 1
možnosti

Když si pročtu tuhle část: "Mnohá obvinění jsou založena na chybném výkladu postavení akademického senátu ve vztahu k děkanovi; navrhovatelé jako pochybení uvádějí postupy, které jsou plně v pravomoci děkana,“ tak mi to nedá a musím si položit otázku jestli by spíše neměli odejít členové AS FAMU když si ani nejsou schopni zjistit jaké jsou a jaké nejsou jejich pravomoci...

8 0
možnosti

Když členové AS mají plnou pusu demokratických principů a postupů, což si ale překládají tak, že oni přece byli zvoleni a tak můžou rozhodovat o všem, co je napadne. A když jim někdo řekne, že ne, tak je to v rozporu s principy vysokoškolské samosprávy a rektor popírá autonomii fakultní samosprávy. Neuvědomují si nebo spíš si nechtějí uvědomit, že děkan i rektor jsou mj. manažerské pozice s nějakou odpovědností a pravomocemi danými zákonem.

A tenhle jejich postoj se promítá i do toho, jak by chtěli, aby se na té škole učilo. Aby si každý dělal co chce a jak chce, protože máme přece demokracii a nikdo nám do toho nesmí mluvit.

4 0
možnosti
Foto

D45a65n 82R57u69b78í76n

8. 6. 2018 11:27

Neschopnej senát FAMU, ale co čekat od lidí, který nemají ani kompetenci dělat filmy, natož si hrát na akademiky.

11 0
možnosti