Třetí Zaklínač je tu. Cavill se loučí ve velkém stylu, show ale jede dál

  • 4
Netflix už uvolnil prvních pět dílů třetí řady seriálového Zaklínače. Poslední Geraltovo dobrodružství s tváří Henryho Cavilla se dle podle prvních reakcí spíše povedlo. Zbylé epizody budou k vidění od 27. července.

Dalo se tak trochu čekat, že skutečnost, že aktuální řada seriálového Zaklínače bude poslední s Henrym Cavillem, udělá z dosud poměrně zatracovaného počinu Netflixu událost. Navnadit mohl už dubnový trailer, kde tvůrci působivě zkombinovali nové dramatické záběry seriálu s melodií písně Burn the Witch od Radiohead.

Bude tomu patrně skutečně tak. Spolu se čtvrtečním odtajněním prvních pěti dílů třetí série totiž vycházejí i první pochvalné recenze, které píší, že Cavill odchází ve velkém stylu. „Poprvé rozumím opravdovému strachu,“ mumlá Cavillův hrdina svým charismatickým hlasem už ve zmíněném traileru.

„Dokáže se show obejít bez Henriho Cavilla?“ ptá se tedy jeden z prvních příspěvků na specializovaném filmovém serveru Rotten Tomatoes. „Bude to bolet, ale Zaklínač má stále dost co nabídnout, abychom si dokázali představit život než jeho účasti.“

Záběr z třetí řady seriálového Zaklínače

„První polovina třetí sezony rozhodně nerozmotá ani jednu z mnoha dějových zápletek, ale alespoň připravuje půdu pro bouřlivé finále Geralta z Rivie v podání Henryho Cavilla,“ čteme zde dále.

„Zdá se jednoduché pociťovat smutek či hrůzu ze skutečnosti, že třetí sezona je vrcholem hercovy účasti. Je škoda, že Cavill nebude u toho, až bude seriál vrcholit,“ uvádí pak v recenzi web Collider.com. „Ovšem vzhledem k tomu, že třetí řada Zaklínače nabízí, co se týče nárůstu konfliktů, vývoje postav a jejich vztahů i dalších hereckých výkonů, je stále mnoho důvodů, proč se dívat i na čtvrtou řadu,“ uzavírá ovšem.

Ne všechny reakce jsou ovšem pochvalné. „V polovině sezony zůstává Zaklínač nadále tím frustrujícím a zmateným dobrodružstvím, které stále nedokáže zcela využít zjevného potenciálu franšízy,“ zní ovšem další z příspěvků na webu Rotten Tomatoes.

Odchod hlavní tváře seriálu, který dle mnoha názorů držel slabší druhou řadu nad vodou, nepřekvapil jen televizní fanoušky. „Netušili jsme to, dokud nebyla třetí řada natočena,“ uvedla podle serveru Variety třeba herečka Anya Chalotra ztvárňující lepou čarodějku Yennefer. Že ale rozhodně nehodlá žít z nostalgie, naznačila i tím, že už je v kontaktu s Liamem Hemsworthem, který Cavilla v další řadě nahradí.