Russela Crowea uvidíte o víkendu ve filmech Životní zkouška a Gladiátor.

Russela Crowea uvidíte o víkendu ve filmech Životní zkouška a Gladiátor. | foto: Profimedia.cz

TV tipy na víkend: V televizi řádí gladiátoři, duchové i mafiáni

  • 0
Témat na víkend obrazovka nabízí spoustu. Máme tu otázku otcovského citu stojícího proti profesním povinnostem, dům okupovaný agresivními duchy i milostný trojúhelník, v němž se dějí věci, které by diváky Pojišťovny štěstí minimálně paralyzovaly.

PÁTEK 7. LISTOPADU
Catherine Zeta-JonesDon Diego de la Vega má nového nástupce - Alejandra Murrietu, který s tajemnou tváří, rychlým mečem a značkou "Z" trestá všechno zlé a přitom se ještě zamiluje do krásné Eleny. Připadá vám to povědomé? Když se uvedou jména Antonio Banderas, Anthony Hopkins a Catherine Zeta-Jones, není co dodávat. Na scénu přichází Zorro: Tajemná tvář (Nova, 20:00).

Manžel Alice je unesen na své služební cestě po Jižní Americe. Ta proto najímá speciálního agenta Terryho, který má za úkol muže vysvobodit. Agent se však do ní zamiluje. Akční film Životní zkouška (Prima, 21:20) také disponuje lákavým obsazením - Meg Ryan a Russel Crowe.

Je skvělé pracovat se synem - pokud zrovna nejste policejní inspektor a váš syn se nezaplete do vraždy. Své by o tom mohl vyprávět jeden z hlavních hrdinů dvoudílné italské kriminálky Můj syn (ČT1, 23:00).

SOBOTA 8. LISTOPADU
Zdaleka nejlákavěji se v sobotu jeví dva filmové tituly. První z nich je velkolepý Gladiátor (Prima, 20:00) v režii Ridleyho Scotta a druhým je Poltergeist (Prima, 23:20) z dílny Stevena Spielberga a Tobe Hoopera, od něhož by se současná hororová produkce mohla učit, jak diváka účinně a bez krve vystrašit.

Polibek draka - foto 1Elitní pekingský policista Liu Jian je vyslán do Paříže splnit nebezpečný úkol. Vzápětí vyjde najevo, že jeho nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard, který při likvidaci nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Taková je zápletka akčního Polibku draka (Nova, 22:55). V hlavní roli Jet Li.

A pokud chcete usínat s úsměvem, zkuste komedii Přeber si to (ČT1, 23:10) s excelentními výkony Roberta De Nira a Billyho Crystala. Mafiánský šéf se v ní ocitne v roli pacienta, který se nechce vzdát svých metod a zbraní.

NEDĚLE 9. LISTOPADU
Na neděli je nachystáno devítihodinové monumentální dokumentární svědectví o vyvražďování židovského národa německými nacionálními socialisty v letech 1938-1945 nazvané Šoa (ČT2, 17:00).

Kontroverzní zápletku nabídne v noci film s Collinem Farrellem v hlavní roli Tři do páru (Prima, 23:05). A téma? Vskutku netradiční partnerský trojúhelník, jehož aktéři by se ještě v dobách nedávno minulých museli léčit.

SERIÁLY
Ulice
(pátek, Nova 18:30)
Nemocnice na kraji města: Nové osudy (pátek, ČT1 20:00)
Hop nebo trop II (neděle, ČT1 20:00)
Pojišťovna štěstí (neděle, Nova 20:00)