Nicole Kidmanovou uvidíte v thrilleru Peacemaker (Nova, 22:55).

Nicole Kidmanovou uvidíte v thrilleru Peacemaker (Nova, 22:55). | foto: Reuters

TV tipy na pondělí: radovánky v nevěstinci i na Uralu

Pondělní večer v televizi nabízí zajímavý dokument, výborně obsazený a standardně zábavný thriller, působivé drama a na dobrou noc nějaké ty radovánky.

PONDĚLÍ 27. ŘÍJNA
Pondělní dokument nabídne zajímavý fakt: jeden luxusní berlínský nevěstinec byl totiž během druhé světové války mimořádně důležitý pro špehování nacistických prominentů i zahraničních hostů. Jmenoval se Salon Kitty (ČT2, 20:00).

Oscar - George ClooneyThomas Devoe a doktorka Julia Kellyová se snaží zastavit teroristy, kteří ukradli atomové zbraně a způsobili výbuch na Uralu. Je nutné zabránit spiknutí, které přichází z Evropy do New Yorku, dřív, než bude ohrožen celý svět. To je zápletka thrilleru Peacemaker (Nova, 22:55) s Georgem Clooneym a Nicole Kidmanovou v hlavních rolích.

Tři příběhy podle povídek Maska, Salón paní Tellierové a Model od Guye de Maupassanta o touze, lásce a marném snění. Tak se dá v kostce shrnout synopse staršího francouzského filmu Radovánky (ČT2, 0:40).

Hotel RwandaPokud ovšem některý z pondělních televizních tipů je třeba označit vykřičníkem, pak určitě mimořádně silný snímek Hotel Rwanda (ČT1, 22:25), nominovaný na tři Oscary. Ten vypráví "skutečný příběh novodobého Oskara Schindlera", tedy muže, který během genocidy milionu lidí, jež se odehrála roku 1994 v africké Rwandě, zachránil více než dvanáct set padesát lidí.

SERIÁLY
Ulice (Nova, 18:25)
Kriminálka Anděl (Nova, 20:00)
Ošklivka Katka (Prima, 20:00)