Film Hranice zlomu uvede ČT1 v pondělí 6. října od 22:25

Film Hranice zlomu uvede ČT1 v pondělí 6. října od 22:25 | foto: Archiv ČT

TV tipy na pondělí: Některá pokračování probouzí běsy

Bez nadsázky mizerné pokračování parazitující na svém předchůdci, hollywoodská kráska uprostřed hrůz války a ruská klasika ve dvacet let starých obrazech. Takový je náznak pondělní televizní nabídky.

PONDĚLÍ 6. ŘÍJNA
Sebastian se zamiluje do naivní Danielle. Aby získal její srdce, rozhodne se skončit se svým nevázaným životem. Jeho zhýralé nevlastní sestře Kathryn se to ale vůbec nelíbí a doufá, že vše překazí, když bratrovi nabídne dvakrát tolik vášně a sexu. Taková je zápletka snímku Velmi nebezpečné známosti 2 (Nova, 22:55), který - ač se sebevíc snaží - kvalit svého předchůdce zdaleka nedosahuje. Cruel Intentions jsou prostě jen jedny...

Mnohem slibněji vypadá válečná romance o ženě, která se obětuje lásce a zachraňování lidských životů s Angelinou Jolie a Clive Owenem Hranice zlomu (ČT1, 22:25). Prostě někdy touha po zachraňování lidských životů přeroste v odhodlání riskovat ten svůj.

A pro ty, co rádi ponocují a zajímá je ruská klasika, nechť zkusí dvacet let starou adaptaci nejslavnějšího Dostojevského románu Běsi (ČT2, 0:35). Režíroval slavný Andrzej Wajda.