Záběr ze seriálu Ad Vitam

Záběr ze seriálu Ad Vitam | foto: ARTE France

U nás zase Chalupáři a Hospoda. Ve světě přitom přes léto startují novinky

  • 56
Zatímco české stanice už se ponořily do reprízového léta, kam tradičně patří Chalupáři, Vinnetou, Hospoda či Comeback, zámořské stanice opět využívají prázdninový čas k testování novinek.

A nejde jen o premiérové řady již zavedených titulů jako Příběh služebnice, Sedmilhářky a Rozvod na HBO či Živí mrtví: Počátek konce a srpnový The Terror na AMC.

Právě HBO teď sází na novinku Euforie, sledující vztahy středoškoláků v éře drog, sexu a sociálních sítí. Obsazení vládne generační idol mladých, herečka a zpěvačka Zendaya.

Naopak v premiérové kronice téže stanice Roky a roky, jež líčí osudy jedné rodiny z Manchesteru, má klíčovou roli generálská babička čili Emma Thompsonová. Od Showtime pak HBO přebírá justiční drama z Bostonu 90. let Město na kopci, jemuž vévodí Kevin Bacon.

Netflix zkusí Ad Vitam, francouzský sci-fi seriál z dob, kdy už lidé mohou žít věčně, přesto se mezi teenagery šíří móda masových sebevražd. Konkurenční Amazon zase nabízí komiksový seriál The Boys, ve kterém propukne hon na superhrdiny zneužívající svou moc.

Do mediální historie nahlédne životopisná sága Rogera Ailese, bývalého ředitele Fox News, v níž pod názvem The Loudest Voice hrají Russell Crowe, Naomi Wattsová či Sienna Millerová. Náročnější americké diváky si hledá též sociální drama čtrnáctiletého génia z nuzných poměrů David Makes Man.

Ale nechybějí ani lidovější pokusy o vzkříšení legend. V poslední červencový den nasadí Hulu seriál Čtyři svatby a jeden pohřeb, odvozený od stejnojmenné romantické komedie z roku 1994. A týden nato Fox Network odstartuje BH90210 neboli pokračování populárního seriálu Beverly Hills 90210, kde se vrátí i někteří původní představitelé jako Jason Priestley či Tori Spellingová.

Alespoň malou českou stopu díky tuzemskému natáčení má pak německá válečná série Ponorka, za niž si čerstvou cenu z televizního festivalu v Monte Carlu odvezla herečka Vicky Kriepsová.