Tomáš Holý ve filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977)

Tomáš Holý ve filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) | foto: ČT

TELEVIZIONÁŘ: Kdo vyhraje volby, kdo hokej a kdo jim dá na frak

  • 3
Nezapomeňte, že rozhodují právě vaše hlasy, huláká víkendová obrazovka ze všech stran. A taky nám výsledky veškerých zásadních bitev volných dnů náležitě naservíruje.

V sobotu se rozezpívá velké, přeloženo do češtiny tříhodinové finále čtyř nejlepších soutěžících o titul The Voice Česko Slovensko 2019. Současně se už budou sčítat první výsledky voleb do Evropského parlamentu.

Jejich konečná čísla se pak během nedělní noci vystaví napříč stanicemi všeobecnému zpřesňování, zkoumání, vysvětlování, analyzování, komentování a uvádění na pravou politologickou míru.

Do toho ještě udeří přímý přenos finálového utkání hokejového šampionátu, ve kterém už sice nerozhodují ani esemesky, ani občanské hlasy, nicméně hlasivky se hodit mohou.

Tolika světoborným událostem může dát ve sledovanosti na frak pouze nesmrtelná klasika, dejme tomu v sobotu nejveselejší ze všech válek historie – manželská Válka Roseových, a v neděli příběh Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Obojí už sice známe nazpaměť, ale právě tohle bezpečné vědomí uprostřed zdánlivě životně důležitých okolních turbulencí uklidňuje.

Ostatně vítězní europoslanci, zpěváci i sportovci se postupem času neustále mění, kdežto humor obou filmů zůstává – a především netlačí na diváka, aby pro něj nezapomněl hlasovat.


Termíny

Střední školy

Pořady

Ceny

Předplatné časopisů

Vánoce 2023

Nepřehlédněte