Diskuze

TELEVIZIONÁŘ: Předvídal umělou inteligenci, ocitl se na internetu

Premiérový životopis Tesla, který v neděli odvysílá Max, začal svou dráhu v lednu na proslulém festivalu Sundance, jenže v září se už musel spokojit s americkou premiérou na internetu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tesla byl rozhodně génius, bez kterého bychom dnes byli úplně jinde, jen je smutné, že místo abychom si ho vážili, s ním společnost většinove pohrdala a házela mu klacky pod nohy. Nebojím se tvrdit, že kdyby měl Tesla peníze, dokázal by mnohem víc. A že produkoval nerealizovatelné fantazmagorie... Bez takových lidí, pro které je jedinou překážkou, jak to udělat a neřeší názory společnosti, bychom rozhodně nebyli tam, kde jsme teď. Jediný vizionar, který by se k němu dal přirovnat je Elon Musk, kterého spousta lidí také odsuzovala.. Naštěstí má Elon Musk i sociální dovednosti a krom normální i dostatek emocni inteligence, takže ho nikdo nezneuzil ke svému úspěchu jako Teslu. I tak mi přijde nejsmutnější, že člověka, který posunul lidstvo milovymi kroky k budoucnosti a rozsvitil lidem města, nechali umřít ve špíně a chudobě v hotelovém pokoji.

0 0
možnosti
Foto

Tesla byl génius, Edison obchodník. Muska bych určitě nepřirovnával k tomu prvnímu. On je Edison jako přes kopírák. Historie se opakuje tím, že právě v Muskově týmu je spousta Teslů, za které pak on slízává veškerou smetanu. Není to nutně špatně, každý z těch dvou typů má své místo. Ale nepřisuzoval bych mu něco, co není.

2 0
možnosti

Tesla byl pravděpodobně silný autista s aspergerovým syndromem. Pravděpodobně se nedokázal socializovat do společnosti a tak i přes své geniální a a dlouhodobě potencionálně finančně velmi výnosné vynálezy byl šíbry o ně brzo obrán a měl tak nedostatek financí téměž okamžitě, jakmile přestal produkovat další převratné vynálezy.

Odpovídá tomu i to, že v druhé polovině života se podle všeho uzavřel do svého světa a produkoval hlavně spíš nerealizovatelné fantazmagorie.

1 0
možnosti
Foto

R28a29d42e81k 20H27a37n85k79a

28. 11. 2020 9:43

Máte pravdu. Smutné je, jak toho lidé zneužívali. Nejvíce zle mi je z Edisona.

2 0
možnosti