Veronika Žilková

Veronika Žilková | foto: Jakub Ludvík

Televize jdou do Nového roku s novinkami

  • 12
Ještě novoroční 1. leden 2006 bude mít sváteční ráz. Ale už už od pondělí 2. ledna vytáhnou televize do doje o diváky všedních dnů. Jejich zbraní budou premiérové pořady, zejména zábavné.

Nova připravila na úterky novinku podle úspěšné zahraniční licence: cyklus Schillerstrasse je v Česku nazvaný Zvoňte dvakrát! Spojuje prvky seriálu a show.

Hru s víceméně stálým okruhem herců a příběhem natáčeným na základě improvizace řídí takzvaný "režisér", který dění sleduje z odděleného prostoru a hercům dává pokyny přímo do sluchátek. Slyší je však vždy jen jeden z nich – na rozdíl od diváků ve studiu a u obrazovky. Vzniká tak "seriál" podle okamžitých kroků jednotlivých "hráčů", který neustále překvapuje, jakási herecká reality show.

S novým měsíčníkem Evergreen show se vrací na Novu Ivan Mládek. Slibuje v něm vždy tři monology, scénku, dva jevištní klipy a tři hudební hosty. Žánrovým překvapením bude další měsíčník Clever, show s vědecko-populární tematikou.

K novinkám Novy patří také cestopisný pořad s celebritami VIP na cestách či série "neskutečných příhod skutečných lidí" To nevymyslíš. A měsíčník Svatby paní Veroniky, jímž provázejí Veronika Žilková s dcerou Agátou Hanychovou, nabídne vždy jednomu páru svatební obřad přímo před kamerami.

Také Česká televize hledá známá jména: kromě rodinné soutěže Udělám cokoliv s moderátorem Tomášem Matonohou chystá společenskou revui Haliny Pawlowské, která se bude vysílat každý čtvrtek pod názvem Žito.

Volně naváže na moderátorčin pořad o české smetánce 90. let V žitě, přičemž tvůrci označují revui za "rychlý kaleidoskop událostí a akcí stojící na komentářích, útržcích výpovědí a hudbě". Pawlowská bude Žitem provázet spolu s francouzským buldočkem Edou.

Prima připravuje hlavně druhou řadu VyVolených, ale mění také dosavadní Prima vařečku v Párty s kuchařem. A na jaro plánuje pořad vlastních a dovezených skečů s hostitelem Zdeňkem Izerem Jen blbni!

,