Karel Roden před večerní premiérou filmu Křižáček na festivalu v Karlových Varech (5. července 2017) | foto: Dan Materna, MAFRA

Uťatá paže, zmrzačené tělo. Roden hledá vraha v sérii Princip slasti

  • 8
Kriminální minisérie Princip slasti, na níž se podílí ČT, je historicky prvním mezinárodním koprodukčním seriálem východoevropských zemí. Jednoho z vyšetřovatelů vražd mladých žen hraje Karel Roden, v dalších rolích se představí Kryštof Hádek a Martin Finger.

Příběh seriálu začíná letního odpoledne na pláži v Oděse. Pozornost upoutá loďka, která pluje volně podél pobřeží. Když se k ní dostane dvojice plavců, objeví uvnitř nahé zmrzačené tělo mladé ženy. Týž den na nábřeží Visly ve Varšavě odhalí policie další hrůzný nález v kufru opuštěného automobilu.

Případ pokračuje v Praze, kde během divadelního představení najdou herci useknutou ženskou paži. Těla obětí a jejich části zanechané na různých místech dovede ke spolupráci trio vyšetřovatelů z Česka, Polska a Ukrajiny. Představují je Karel Roden, Małgorzata Buczkowska a Sergej Strelnikov.

Režisér projektu Dariusz Jablonski se coby koproducent podílel už před dvaceti lety na snímku Je třeba zabít Sekala a v roce 2009 na historickém filmu Jánošík - Pravdivá historie. Režíroval koprodukční film s Jiřím Macháčkem Jahodové víno nebo dokument Fotoamatér.