Joe Pesci, Macaulay Culkin a Daniel Stern ve filmu Sám doma (1990) | foto: © Twentieth Century-Fox

Komedie Sám doma se dočká remaku s názvem Home Sweet Home Alone

  • 20
Oblíbenou vánoční komedii Sám doma z roku 1990 čeká takzvaný reboot, čili hezky česky řečeno nový začátek. Zapomenutý svou rodinou tentokrát zůstane chlapec jménem Max Mercer.

Evergreen televizních obrazovek Sám doma natočil režisér Chris Columbus. Její úspěch stál notnou měrou na tehdy roztomilém Macaulay Culkinovi v hlavní roli Kevina McCallistera, kterého jeho rodina o vánočních svátcích zapomene doma a on musí ubránit dům před nájezdem zlodějů. 

Byl to trhák, čili není divu, že bylo nutno přijít s pokračováním. A ne jedním. Zatímco dvojka Sám doma 2: Ztracen v New Yorku se dala jakž takž brát vážně, třetí díl Sám doma 3 v režii Raji Gosnella a s Alexem D. Linzem v hlavní roli byl průšvih. Sám doma 4 má na serveru CSFD.cz krásných 9 procent a televizní film Sám doma 5: Vánoční loupež je lépe raději nezmiňovat.

Letos „samodomovskou“ franšízu čeká restart v podobě filmu Home Sweet Home Alone. Natočil ho Dan Mazer, scenárista filmů Dítě Bridget Jonesové, Bruno nebo Pařba o Vánocích, hlavní roli zapomenutého Maxe Mercera ztvárnil Archie Yates, kterého jsme viděli v komedii Králíček Jojo. 

Z původního filmu si své role nezopakuje nikdo. Macaulay Culkin zveřejnil tweet, v němž prohlásil, že s novým Sám doma nemá absolutně nic společného. Dočkáme se jen Devina Ratraye, který v Sám doma ztvárnil Kevinova staršího bratra Buzze. V Home Sweet Home Alone si zahrál policistu jménem McCallister. Jak to celé dopadlo, uvidíme 12. listopadu, kdy má film premiéru na streamovací platformě Disney+.