VIDEO: Žena na Železný trůn nenastoupí? Rod draka ukázal trailer i nové foto

  • 8
Nové záběry i nový trailer odtajnila stanice HBO k očekávanému seriálovému hitu Rod draka. Už za měsíc se totiž diváci dočkají premiéry nového fantasy seriálu, který dějově předchází populární Hře o trůny.

Blonďaté vlasy Targaryenů, spory o nástupnictví na Železný trůn a spoustu draků. Tak by se dal charakterizovat nový trailer, který trochu poodkrývá děj očekávaného seriálu Rod draka. Stanice HBO v něm navazuje na úspěch velepopulárního seriálu Hra o trůny. Rod draka opět čerpá z bohaté historie fantasy světa Západozemí, kterou vytvořil americký spisovatel G. R. R. Martin.

Záběr ze seriálu Rod Draka

Nový desetidílný seriál má na streamovací platformě HBO Max premiéru už 22. srpna. Režie se chopili Miguel Sapochnik, Clare Kilnerová, Geeta V. Patelová a Greg Yaitanes. Diváci se mohou těšit na Paddyho Considinea v roli krále Viseryse Targaryena, Matta Smithe jako prince Daemona Targaryene či Olivii Cooke jako Alicent Hightower. Emma D’Arcy si zahraje princeznu Rhaenyru Targaryen, Steve Toussaint se pak objeví jako Lord Corlys Velaryon, řečený Mořský had.

Seriál vychází z první části Martinovy knihy Oheň a krev, jež vyšla v roce 2018. Spisovatel v ní načrtl dějiny mocného rodu Targaryenů, kteří si s pomocí draků podmanili Západozemí. Rod draka vyobrazuje události předcházející občanské válce známé jako Tanec draků, dějově tedy předchází seriálu Hra o trůny o dvě stě let.

Hra o trůny vznikala mezi lety 2011 a 2019, fantasy seriál vycházející z románové série Píseň ledu a ohně si v průběhu let vybudoval až kultovní status. Tvůrci však postupně předběhli dosud napsané Martinovy knihy a museli v posledních sériích vycházet jen z bodů, co jim autor odhalil. Výsledný znatelný pokles kvality díla si vysloužil bezprecedentní celosvětovou kritiku. Sám Martin dosud zbývající knihy nedopsal.