Body Of Lies - Leonardo DiCaprio

Body Of Lies - Leonardo DiCaprio - snímek z filmu | foto: Profimedia.cz

Režisér Vetřelce si dvakrát vypůjčil DiCapria

Hned ve dvou nových filmech slavného režiséra Ridleyho Scotta se objeví idol mnoha žen a dívek Leonardo DiCaprio. Jednou si zahraje agenta CIA, podruhé napraveného delikventa.

Skoro by se chtělo říci, že Scott "přebral" DiCapria svému oscarovému kolegovi Martinu Scorsesemu a navíc jím nahradil svého koně Russela Crowea.

Jenže ono to tak úplně není. Současný Scorseseho dvorní herec si před další plánovanou spoluprací ke Scottovi vlastně jen odskočil a v jednom z chystaných snímků se navíc objeví po boku "gladiátora" Crowea.

Stane se tak v dramatu Body Of Lies. To vzniká podle románu novináře listu Washington Post Davida Ignatiuse a dotýká se stále aktuálního tématu špionážních služeb a terorismu.

DiCaprio coby agent CIA Roger Ferris vymyslí plán, jak zničit obávanou organizaci Al-Kajda. Inspirován britskou taktikou z druhé světové války se pokusí poštvat teroristy proti sobě díky tvrzení, že jejich vůdce spolupracuje s USA.

Scottův herecký "talisman" Crowe by se pak měl objevit v roli Ferrisova nadřízeného Eda Hoffmana, který i přes počáteční nedůvěru začne svému kolegovi pomáhat.

Scénář k filmu, který se už během podzimu dostane i do českých kin, napsal William Monahan. Ten už se Scottem i s DiCapriem spolupracoval - je totiž autorem Scorseseho oscarové Skryté identity a Sottova opusu Království nebeské.

Druhým společným "zářezem" Jacka Dawsona z Titanicu a režiséra takových filmů jako Vetřelec, Blade Runner nebo 1492: Dobytí ráje, má být drsný thriller The Low Dweller.

K němu se dosud moc informací neobjevilo, zatím je známo jen to, že DiCaprio by si měl zahrát propuštěného vězně, který se snaží vrátit zpět do normálního života.

Jenže to nepůjde tak snadno, protože se mu do cesty připlete jeho bývalý kumpán, který je rozhodnutý udělat vše pro to, aby se jeho napravený parťák opět spustil. Premiéra je předběžně naplánována na rok 2010.