Diskuse k článku

RECENZE: Dr. House, Sheldon a teď Profesor T. I kriminolog je z dovozu

Napůl Doktor House, napůl Sheldon z Teorie velkého třesku; zkrátka protivný génius. Hrdina seriálu Profesor T. s Pavlem Řezníčkem v titulní roli zastupuje podzimní novinku Novy. A jak se v Česku pomalu stává zvykem, opět nejde o domácí originál, nýbrž o přepis zahraniční licence.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M26a42r96c64e15l95a 55K69o97c69i35a42n11o18v25á 2910144355354

Mě připomíná Profesor T - doktora Martina, ovšem bez kouzla p. Donutila. A Řezníčkovi to zde vyloženě nesluší, ani role mu moc nesedne, je to úplně jiný typ.

0/0
11.11.2018 22:29

M45a38r81i43e 72K84o74v45á67ř49o38v91á 9790949834852

Postavy vzdaly, ne vzdali.

0/0
31.10.2018 17:31

S77i16l78v67i55e 57B35r27e73č90k58o58v78á 4888846125874

Dost velké zklamání.. Progesor T. je kombinace Adriana Monka, viz posedlost bakteriemi a Daniela Pierce ze seriálu Prozíravost, který coby neurovědec přednášející na univerzitě, pomáhá FBI řešit zločiny. A jeste ke všemu to Reznickovi ani moc nevěřím.. 廊

0/0
31.10.2018 10:09

Ř29e17h71o79ř 74K56r35á23l26í59č84e21k 5907291639428

Já to náhodou viděl, ale Sheldon nebo Dr. House mě nenapadli ke srovnání, ale spíše Monk. Ale oproti Monkovi mi přišli profesorovi obsedantně kompulzivní poruchy hodně nucené a nepřirozené a ostatní postavy jsou hodně "klišóvité". No a na konci nesmí chybět nějaká dojemná písnička, jak je to teď tak cool.

+3/0
30.10.2018 6:45

J62a66n 66M85á61l44e86k 4780139536874

Řezníček celkem slušně, ale chudák Policie ČR. Kapitánka kriminální policie, které nebude více než 28, je nejspíše genderová myšlenka. Postava je spíše zoufalá a vypadá jak když se právě vrátila z čundru, a její kolega je trapný kompars. První díl mne zklamal.

+6/0
29.10.2018 21:06
Foto

M81a86r26t59i76n 57B27r32a69u70n 2694277301669

Opravdu se bavím nad těmi pseudoodbornými komentáři... dávám tomu šanci...neměl jsem odvahu testovat a podobně. Proboha na co si to hrajete? Tak podívám se a buďto se mi to líbí a dívám se dál anebo ne a pak to zabalím a třeba napíšu kritický komentář. Ale dávat jakási hodnocení a mudrovat nad tím jestli herec "přehrává" nebo co, to je směšné.

+1/0
29.10.2018 21:04

J76a35n 93H91u64r17k34a 7710966436127

klasická česká voda plytká šedivá no nuzota jediné na co dalo dívat z kriminalistického žánru bylo První oddělení s Polívkou bohužel pár Záporňáků se tam poznalo takže stop velká škoda

+1/−1
29.10.2018 19:00
Foto

M15a98r43t41i35n 84B63r24a79u76n 2954927891249

žádný stop. Připravují se další díly, jenže napsání a realizace trvá.

0/0
29.10.2018 20:54

J73a97n 96H65u36r72k73a 7300546206247

naposled bylo v tv že natáčení bylo definitivně ukončeno sám režisér dojemně mentoroval proč tomu tak je...jdu googlit udělalo by mi to konečně radost a důvod nevyhazovat televizi

0/0
29.10.2018 22:57

L81u68b51o81m82í53r 83D34u91f93e13k 7523910740768

Sem se na to těšil, ale bohužel mě to zklamalo. Divný, furt utírání, zadržení přes noc bez kontroly totožnosti. Navíc jak tady píšou i jiní, kapitánka ve věku 27 let, na to musí jet přes postel. A na tudle je šéf stále vysazenej.

+2/0
29.10.2018 18:55

V36ě16r25a 12P36f95a36u38s43e60r51o52v33á 6871326398912

Většinu českých krimi nebo jinak detektivních seriálů mám ráda a sleduji je, ale včerejší Profesor T mě strašně zklamal. Nejvíc mě iritovalo věčné (a trapné) utírání profesorových rukou, ale i klik dveří a vůbec všeho, čeho se on sám nebo jiný dotkl. Navíc děj neměl žádný spád, byl svým zpracováním dost nepravděpodobný, takže nepřesvědčivý, a proto mi jeden díl stačil.. už je mi jasné, že tenhle seriál mě neoslovil Rv

+3/0
29.10.2018 18:45

F58r51a41n79t88i86š82e91k 50S97o48b74o46t91k81a 1627103754460

Pro mně dobrý i když "individualita" profesora byla přehnaná. Až na jednu maličkost - chybí realita z praktického života při obsazování rolí konkrétními herci. Do vysokých policejních funkcí dosazují režiséři čím dále tím mladší herce. Viz také seriál Specialisti či Kriminálka Anděl. Zde v tomto seriálu Saráh Haváčové je 27 let a hraje kapitánku policie elitního detektivního útvaru, stejně tak její služební partner. Příště nechají čeští režiséři 17letého mladíka hrát velitele tankového pluku v příběhu z války v Perském zálivu....

+11/0
29.10.2018 18:17

J91i20ř59í 72H39o44r62á58k 7525603347822

Vzhledem k současným požadavkům doby spíš 17letou slečnu jako velitelku tankistů... jinak souhlasím.

+3/0
29.10.2018 21:00

D60a24v23i64d 19R81i35e38s66z 8494650

No, přišlo mi to o ničem.

Ne kvuli tomu, že tam nebyla mrtvola - miluju banální detektivky, ale byla to vykrádačka kde čeho. Slabý jako čaj v jídelně. 30%

+6/0
29.10.2018 17:15
Foto

M44a24r73t37i66n 23B58r41a73u25n 2924947381109

Po prvním dílu jsem nadšen. Konečně seriál, kde nejsou hromady mrtvol a záběry do trpících tváří obětí. I když od druhého dílu se to má prý, k nadšenému povykování paní Spáčilové, změnit. Škoda. Doufám ale, že seriál si udrží nadhled a jistou dávku humoru a ironie.

0/−3
29.10.2018 15:38

J97a79k54u16b 36B68o77h84o87n66ě48k 8185346419957

Kvůli tomu jsem měl rád Malý pitaval z velkého města. Ty krásně banální případy vykrádání výkladních skříní a podobně byl skvělý kontrast s klasickou detektivkou. Bohužel, utáhnout něco takového, chce někoho formátu Jaroslava Dietla a ne tuhle partičku bez zkušeností (nebo s Ordinací) za pasem a Petrem Jarchovským, co se asi rozhodl udělat si spisovatelskou dovolenou a používá jenom jednu hemisféru.

+5/−1
29.10.2018 16:30

P65e60t71r 63T52á45b23o96r70s47k65ý 6570316341837

Já to dal do konce. A v duchu předešlých hodnocení to vidím tak na 40 %. Všechno to už tu bylo a mnohem líp. Tohle prostě nefunguje. Nevím, proč musí být teď všechny detektivní seriály osazené hafo postavami, které pitvají své osobní banality. Colombo měl někde svou paní a utáhl výrazně delší díly.

+6/0
29.10.2018 15:32
Foto

V79l68a17d37i50m13í50r 49Š10ť11a56s19t82n76ý 1711166505943

Vydržel jsem deset minut a fakt jsem nenašel důvod, proč se na to dívat déle.

+1/0
29.10.2018 14:03
Foto

V87l38a11d94i34m90í44r 49Š57ť29a31s56t98n70ý 1561476625963

Tohle je skutečně o půl Velké Pardubické za Bukowským.

+1/0
29.10.2018 14:04

P67e33t39r 49D55r77a93p90a46l 4934281183

to je stejné, jako byste srovnával fotbal a nohejbal...taky se u toho kope do balonu. Ty dva seriály jsou to odlišné žánry pro různé typy diváků

+2/0
29.10.2018 14:16

I42r45e69n33a 40K89r43o31u49p85o80v50á 4420933117462

Tak to pozor. Přestože jsem Cirkus Bukowski po shlédnutí jednoho dílu přestala sledovat, protože to prostě není můj šálek kávy, nikdy by mě nenapadlo ten seriál pomlouvat a kritizovat. Protože i když se mně osobně nelíbí, slušné řemeslo poznám.

Kdežto probíraný seriál je prostě slabota.

+2/0
30.10.2018 8:08
Foto

M13a88r84t52i37n 26B37r56a13u51n 2434827861919

Proč to srovnáváte?

+1/0
29.10.2018 15:34
Foto

V54l74a26d27i39m86í34r 59Š83ť74a96s30t13n66ý 1861366605693

To nejsou detektivky s totožnou osobou hrající postavu hlavního hrdiny?

0/0
30.10.2018 6:17

N35a66t74á19l47i25e 66P97r62a81v41d84o25v27á 5147208988560

Okopírovaná Sága Norenová, policie Malmö. Ale jinak jsem ráda, že tam nehraje Donutil. Škoda jen, že tam jsou ty přitroublé reklamy.

0/0
29.10.2018 14:02

P90e57t28r 14D26r98a31p97a25l 4764551123

náhodou, obsazení Řezníčka se mi líbí...v poslední době ve všech rolích vypadal jak bezdomovec, tak změna stylu má něco do sebe

+5/0
29.10.2018 13:33

T88o37m42á94š 67J29a92n91e91k 1847422230699

Paní Spáčilová asi ten díl neviděla. Monk... To je ten starší podivný člověk s fobií z bakterií. Sheldon určitě ne...

+9/0
29.10.2018 13:25

M30i48l84a27n 15N71o84v61o69t36n38ý 2710191891295

Některé díly Colomba vidím třeba podesáté a pořád mě to baví sledovat.

Na tohle jsem koukal poprvé a průběžně přepínal na jiné programy.

+6/0
29.10.2018 13:21

L16u58c86i34e 12P94f61e47i91f33e42r70o95v39á 1365519722100

Tak House ani Sheldona jsem neviděla - já tam viděla trochu většího Monka. Kdyby radši zakoupili a třeba i otitulkovali (dabing je drahej) původní seriály. Tyhle licence přenesený do českých reálií jsou děsný :-/.

+10/0
29.10.2018 12:37

Z97b53y24n69ě37k 88B48r83á91z98d18i35l 5465796943899

Díval jsem se na příspěvek o seriálu Návštěvníci na kinu a bylo tam o scénáristovi Oto Hofmanovi. Ten vytvořil několik děl, která byla přeložena do spousty jazyků. A je mi smutno, že naši dnešní scénáristé nejsou schopni vytvořit něco originálního, jen tunelovat použité nápady.;-(

+3/0
29.10.2018 12:02

P96e39t46r 49K89e36i58s52l55e90r 6631982832624

K dr.Housovi a Sheldonovi bych přidal ještě pana Monka... a to pro posedlost čistotou... Jinak první díl byl pro mne zklamáním... Jedinou "světlou" chvilkou bylo porovnávání staveb před studentkou požadující mluvu...

+5/0
29.10.2018 10:53

M25a22g67d43a30l51e45n23a 58M78o97u64č24k66o57v94á 3939958315162

Prostě Řezníčkovi tu roli nevěřím.

+6/0
29.10.2018 10:53

R12a76d98e27k 18F44a54i39t 6161215753791

Po prvním dílu pro mně zatím zklamání...

+8/0
29.10.2018 10:25

M49a71r57t71i21n 87R10ů96ž35i81č72k87a 9544951408369

pobavilo mne to porovnání staveb :) ... a slečna asi pochopila

+3/0
29.10.2018 9:53

V45l52a24d63i80m75í27r 70K82r60á31l 4533706940512

Zahraniční licence by vůbec nevadila kdyby se jednalo o něco originálního nebo kvalitního. tohle je seriálová bramboračka. Herci jsou tak nějak v křeči a neuvěřitelní, jediná Šnajdrová trochu funguje, kameraman se také nepředvedl, akorát výběr lokací dobrý.

+3/0
29.10.2018 9:50

P11e16t85r 76A24n69g31e22r 9314179762201

Za mě palec dolů. Velice nepovedená parodie na pana Monka. Nova prostě neumí točit kriminálky.

+6/0
29.10.2018 9:45

T70o50m62á73š 93M80a72r63e88k 1509928288286

Monk. Ne Sheldon.

+12/0
29.10.2018 9:38

M27i85r76o69s85l92a20v 57Ř67e13h66á41k 5742328589353

Proč nenatočí sakra něco originálního? To je opravdu draží dobrý scénárista, než to kupovat v venku? To nedokážou točit jako BBC, třeba River byl za mne super.

+1/0
29.10.2018 9:34

M80a72r10t17i80n 46R96ů29ž71i79č60k52a 9754331258399

a je něco co ještě nebylo někým zpracováno?

+1/0
29.10.2018 9:52

J26a89r30m58i73l53a 27V50a44v45r48o90c37h91o30v79á 8658815516530

Dívala jsem se na to, sice zatím nic moc, ale tuším, že to bude veliká psina. Pan Řezníček vypadá naprosto šíleně, ale je, kupodivu, uvěřitelný; paní Termerová je v roli roztomilá a mlaďoši poněkud rozpačití. K realitě to, doufám, bude mít hodně daleko, o to by mohla být větší zábava. Proto se, snad, na to většina lidí dívá. V nejhorším případě lze přepnout na jiný program, či televizi rovnou vypnout a jít dělat něco užitečnějšího!:-P

+1/−1
29.10.2018 9:24

H73e56l47e66n43a 10V46e70v63e93r67k46o53v91a 3879567

No,žádná hitparáda, další díly si klidně nechám ujít, asi jako většina diskutujících.

+6/0
29.10.2018 9:23

M81i23l89o42š 81B72o25u59k66a40l 8463297353864

Zlatý Vacátko nebo Columbo. Proč musí být ta nová tvorba tak kostrbatá a detailově šokantní?

+17/−1
29.10.2018 9:02

I95r38e65n81a 38K78r29o66u64p15o16v73á 4570563877652

"Podívej se mi do očí a řekni, že to nic neznamenalo!"

A už mi bylo jasné, že to bude trapas na trapas. A taky že ano. Ta scéna s posluchárnou plnou šokovaných posluchačů - to tedy pardon, i žákům na druhém stupni ZŠ by bylo ve vteřině jasné, že je to nějaká demonstrace, zkouška nebo cvičení. Vydržela jsem čtvrt hodiny a dost. Nechápu, co se komu (zejména kritičce paní Spáčilové) na těhle licenčních předělávkách líbí. A proč se vůbec točí. Zlatý Adrian Monk nebo "To je vražda, napsala ..." Česká detektivka, kde policii pravidelně zachraňuje geniální vědec - to jistě. Tyhle výstřední nepravděpodobné typy působí v českém prostředí tak nereálně, že mě to tahá za slepé střevo. Takže jsem ani nevydržela do místa, kde by se vysvětlilo, na jakém základě nechá Policie ČR nějakého civilistu, aby se jí montoval do práce.

A z toho údajné anglického humoru jsem za první čtvrthodinu nezaznamenala nic.

+15/−2
29.10.2018 8:53

M76a47r58t47i16n 49R31ů84ž23i36č36k22a 9794471718799

znalec

0/−1
29.10.2018 9:54

P88e34t24r 48D79r87a86p80a81l 4344661113

ježiši kriste...Fletcherová;-D

+1/0
29.10.2018 11:54

J15a35k66u21b 59B89o24h44o22n59ě68k 8265856439667

Ty antibakteriální návyky bych ani tak neřešil, to je jenom drobný detail, ale osobně mi dost vadilo, jak moc je to okolí okopírované z House, i když třeba dělené jinak mezi postavy. Mentor držící ochranou ruku na protivným excentrikem, autoritativní žena, se kterou ho pojí vztah z minulosti a mladý tým, co se bez něj nikam nehne. To už je na mě trochu moc podoby a celé je to navíc po všech stránkách horší než House.

Jinak díl začal velmi sympaticky kritikou identifikace očitých svědků a jak vlastně nízkou spolehlivost má, ale následně na tom základu odmítl dál stavět a klíčový detail pro identifikaci vytáhl právě z paměti očitého svědka. Jestli autoři dokázali sami sebe zahnat do kouta už v prvním dílu, tak nás asi nic světoborného nečeká.

+1/0
29.10.2018 8:50

R97a39d42m50i66l36a 84S70i75m16č41á19k45o80v42á 5805823195355

mi tedy Řezníček v této roli vůbec nesedí, chvílemi mi připomínal Saturnina ;-D a Amálie Drápalová i její kolega děsně huhňají není jim rozumět... další díly už asi vynechám

+8/−1
29.10.2018 8:50
Foto

J32i21ř90í 98S29v77o55b93o54d66a 3252183473477

Řevem o pomoc a bušením na dveře vzbudí půl kolejí, a když ji najdou polomrtvou pod schody, tak je to vedeno jako nehoda?!!Rv

+27/0
29.10.2018 8:50

P29e54t95r 62D89r93a45p94a88l 4844781773

aspoň to tam bylo reálné

0/0
29.10.2018 11:56

S16v15a19t89o47p76l26u65k 65Č21e14c84h 1745347581872

Kdyby se aspoň naučila ta mladá herečka mluvit,aby jí bylo rozumět!To je na té škole neučí,nebo jí režisér našel někde na internátu?Úroveň DAMU je teď děsivá.

+8/−3
29.10.2018 8:46

J47i50ř31í 19S77t29e50j45s46k91a97l 8402569258163

Mluvit z nynějších absolventů umí málokdo. Pokid k tomu přidáte zvukaře, je to neštěstí.

+4/0
29.10.2018 10:35

Najdete na iDNES.cz