Diskuse k článku

RECENZE: Neprůstřelného Kapitána Ameriku ubil dabing a 3D

Ve Spojených státech o premiérovém víkendu porazil i nového Harryho Pottera. Zrodil se zázrak? Kdeže, Kapitán Amerika je průměrný film, jen vyživovaný legendou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Skřejpek Urfus

Spáčilová

Dovolim si tvrdit, ze film, potazmo cely comicsovy svet jsi vubec nepochopila. A pro idnes je ostuda ze nejaky takovyto clanek prezentuji jako recenzi na film.

Cist si tady nazor damy, ktera o komiksech jako takovych nema ani poneti, jde na dabovany film... a vypisuje zde sva moudra.... ubohost.

Osobne se mi film velmi libil, byl verny sve predloze, a co je nejdulezitejsi, nesnazil se ji v nijakem smeru zastinit. Sceny byly propracovany do posledniho detailu, a byly sazeny za sebou s takovou kadenci, az to bralo dech. Prvni film za dlouhou dobu, u ktereho byly dve hodiny optimalni stopaz. A to proto, aby bylo obsazeno opravdu vsechno podstatneho z komiksove predlohly.

Osobne bych dal 85 procent. A spacilova at jde priste radeji na muze v nadeji nebo nejakou podobnou icovinu

0/0
6.8.2011 15:03

Humiliter

Líná Šmírečka

Šmírečka je líná jít na něco v originálním znění, tak ať se pak nediví... Neustále je tu zažité, jak máme skvělý dabing, jenže to už hooodně dávno v trapu

Film jsem viděl samozřejmě v originále, ale i tak je to stejně špatné jako recenzentka tohoto článku 3/10 - a vlastně ani nevím proč tak moc.

0/0
6.8.2011 13:25

CarlitosCZE

.

Dabing ubíjí 9 filmů/seriálů z 10, čest výjimkám.

0/0
5.8.2011 18:35

New York New York

Re: .

Zase nepřeháněj...

0/0
5.8.2011 23:54

do100a

Re: .

vůbec nepřehání. Jediný dabing co se kdy povedl je podle mě v seriálu červený trpaslík

0/0
8.8.2011 12:42

Komanchg

Stačí se podívat

že článek psala Spáčilová a ani to nečtu. Pokud se dají číst recenze, tak leda od Dariny Křivánkové.

0/0
5.8.2011 15:10

Poslední______Mohykán

Re: Stačí se podívat

Stačí se podívat, o čem ta recenze je, a ani to nečtu.

0/0
5.8.2011 15:55

Skřejpek Urfus

HMMM

jako tesil jsem se na to do kina, ale po tom, co jsem videl ze v tom posranym cinestaru je to jen dabovane... tak na to kaslu, a pockam si az bude v HD na torrentech. Rv

0/0
5.8.2011 14:57

Inkvizitor Johny

Re: HMMM

AmenR^

0/0
5.8.2011 15:25

maarta

Re: HMMM

jako nevím, ale v Cinestaru v Ostravě to vysílají i v původním znění s titulkama...

0/0
5.8.2011 15:30

-Redy-

Re: HMMM

V Cinestaru v Praze taky :-)

0/0
5.8.2011 15:55

Skřejpek Urfus

Re: HMMM

pockej to vazne? pac prave tam jsem chtel jit..... a dival jsem se do programu a tam je jasne napsano dabing, u obou salu !

0/0
5.8.2011 16:06

Poslední______Mohykán

Re: HMMM

Třeba to bude bez titulků v simultánním tlumočení.;-D

0/0
5.8.2011 16:14

Skřejpek Urfus

Re: HMMM

tak ted koukam na ten program v ostrave a uz to zmenili! v jednom sale je to s titulkama!! :-) a jde se do kina! :-D

0/0
5.8.2011 16:16

qawadar

Je to fakt divny

aby ten film hodnotila vic nez padesatileta zenska. Ten recenzent musi byt z te skupiny, pro kterou je to urceno, to je logicky, ze pro ni to nebude zajimavej film.

0/0
5.8.2011 13:02

mysh.82

Re: Je to fakt divny

Takže by to měl zhodnotit někdo, komu je dvanáct? Já myslím, že se to takhle striktně rozdělit nedá, že by byly akční nebo komiksové filmy jen pro mladé muže. Třeba Franta Fuka na Fffilmu taky nehodnotí Kapitána Ameriku zrovna dvakrát pozitivně - říká, že ho v akčních scénách nudil, a že hlavní hrdina není moc zajímavý, a dal filmu jen 60 procent. A to si jinak FF v akčních blbinkách libuje.

0/0
5.8.2011 14:14

korozemozku

Re: Je to fakt divny

FF svýho času tvrdil to samý i Duke Nukem 3D

0/0
5.8.2011 14:27

Solomon Short

Re: Je to fakt divny

Kecáš. V dobové recenzi ve Score dal Fuka 8/10 v případě vlastnictví pentia, 9/10 v případě 486 ;-)

0/0
6.8.2011 19:37

Matajus

Re: Je to fakt divny

Co je to za blbost a jeste k tomu se ohanet logikou? Filmy ma hodnotit clovek, ktery ma vyborny prehled o kinematrografii a netihne ani k jednomu zanru, jen tak dokaze objektivne posoudit kvalitu filmu. Jestlize by tento film hodnotil fanousek komiksu tak by dostal 90% prestoze je to otresny pro cloveka ktery nevi kdo to Kapitan America je.. .

0/0
5.8.2011 14:15

qawadar

Re: Je to fakt divny

A kdo asi bude uvazovat o tom, ze na ten film pujde? Kvalita filmu se neda objektivne posoudit, to bude vzdycky jen subjektivni nazor. A ta recenze ma byt pro nekoho, kdo by o takovem filmu uvazoval a pro nej je tanhle recenze k nicemu.

0/0
5.8.2011 14:21

Starochoff

Re: Je to fakt divny

Právě že dá. Dají se hodnotit herecké výkony, dají se hodnotit dialogy, úroveň (v dnešní době spíše stupidita) scénáře, dají se stírat berličky - patos, tisíckrát omleté, pseudo-vlastencké kecy - když dojdou nápady na zajímavý děj. To všechno je (můe být) obsaženo jak ve sci-fi, tak v milostném dramatu. A tak, jako neexistuje dobrý nebo špatný žánr, tak existuje jen dobrý nebo špatný film. Jsou užásná a hodnotná sci-fi a je ho i spousta v tuctové, nudné podobě. Stejně tak u dramat, historických filmů, válečných - prostě u všech ostatních žánrů.

0/0
5.8.2011 14:44

stromx

Re: Je to fakt divny

recenze samozrejme neni zadny objektivni utvar a ani by nemela byt, ale subjektivni pocit daneho cloveka, proto by se melo k nim taky tak pristupovat. Bohuzel, kdyz hodnoti film clovek, kterem neni film urcen, je jeji vypovidajici tak maximalne pro ty, kteri by na to nesli v zadnem pripade, at to je vyborny ci tragicky film. U CA bych tipl, ze hlavnim cilenym publikem bude muz, 15-30, coz Mirka nesplnuje. Recenze by meli delat ti, kteri maji k danemu zanru kladny vztah, protoze aspon v tomhle smeru to bude pro divaka relevantni informace a ne nejaky zblept cloveka, ktery tohle uz jen z principu odsoudi. Jinak by me hodne zajimalo, jak se daji objektivne hodnotit herecke vykony ci dialogy, je na to nekde nejaka tabulka, kde treba podle poctu mrknuti ci vetsimu poctu vet v souveti se jedna o hodnotnejsi dilo?

0/0
8.8.2011 13:03

Angis

Re: Je to fakt divny

Asi chteli na recenzi nekoho kdo zil v dobe vzniku komiksu.

0/0
5.8.2011 23:10

ACD1451

tak sem to viděl

(nedabovaný) a souhlas s recenzí - je to hodně slabý

0/0
5.8.2011 12:57

Kane v1.2

Re: tak sem to viděl

tak a nekomu se to proste libit bude...neni na tom svete krasne? :)

0/0
5.8.2011 13:27

janpta

Re: tak sem to viděl

O tom pochybuju, ten dabing je neco priserneho ...

Jak bylo receno v clanku ... Pri prvnich slvech zaporaka jsem se zacal smat ...

0/0
5.8.2011 14:12

tomasson4462

Divím se

pí.Spáčilové,že ač fundovaná recenzentka,jde na zahr.film v dabované verzi. Osobně bych nikdy na dabovanou verzi dobrovolně nešel. Obecně považuji dabování filmů za rasovinu nejhrubšího zrna a taky to nehodlám nijak podporovat!Jsem ochotný dabing akceptovat u filmů pro malé děti,ale dejme tomu u filmů s přístupností od 12 let k tomu nevidím sebemenší důvod. Jinak film jsem viděl v 2D verzi a v pův.znění s titulky a k hodnocení tu bych přidal tak 15-20%. Není to zlé,ale fakt je,že v porovnání s Branaghovým Thorem je to slabší. K.Branagh v Thorovi,myslím,projevil více citu pro detail...ale ani Captain America není úplně k zahození,jen se nenechte obalamutit 3D a dabingem! Jednak vás to vyjde dráž a zážitek je horší. Když už 3D tak jedině v IMAX-u!

0/0
5.8.2011 12:54

Kane v1.2

a zase se budu opakovat

proc Spacilova vzdycky dostane na krk hodnoti film, kterej neni absolutne urcen nejenom jeji generaci, ale ani mysleni? Mysli si snad vsichni, ze na tenhle film budou chodit skoro duchodci? NE...tenhle film je popcornovej bijak, urcenej pro mladsi generaci na zabiti casu v kine behem leta..hotovo smytec

0/0
5.8.2011 12:24

jurio

Záruka humoru

Tak čeští anti-spáčilovci se opět vynořili a projevili. Vy mě opravdu bavíte, pánové (a možná i dámy) ;-D Nick "doktor_chocholousek", mluví za vše. Když si vzpomenu, jak v "Jáchymovi" dopadl, chudák... Jak trefné a výstižné.

0/0
5.8.2011 12:15

Kane v1.2

Re: Záruka humoru

za posledni dva roky jsem tu snad nezaznamenal jedinou pozitivni kritiku teto damy a je jedno jakej to byl film. Cim to bude? Hodnoti neco, co neni urceny jeji generaci....tak se nediv tem reakcim

0/0
5.8.2011 12:42

veeger_x

Re: Záruka humoru

Začněte studovat filmovou vědu a nakoukejte filmy od 30. let do současnosti. Pak se možná dovtípíte, že brát ohledy na snímky z hlediska žánrových či generačních trendů, je ten nejjistější způsob, jak film ve svojí samé podstatě zabít, a s tím i jeho ducha, pro který je řada klasických příběhů tak skvostná, jímavá či technicky precizní, a nejenom efektní pro určitou část populace. Ano, Spáčilka je někdy náladová, v rámci věděckofantastického žánru sem tam mimo, jindy zase poněkud cynická, ale má kuráž nepodlézat, je jí vlastní velký přehled i zdravý úsudek, a stojí si za svým. Na rozdíl od adolescentních křiklounů, který o filmu opravdu mnoho nevědí, má přinejmenším můj respekt.

0/0
5.8.2011 12:53

korozemozku

Re: Záruka humoru

Ale zvláštní je, že právě ti adolescentní křiklouni vytváří pak v kinech tržby a ne filmový kritici. A tržby jsou to, co producenty zajímá.

0/0
5.8.2011 13:18

Kane v1.2

Re: Záruka humoru

ale prosimvas. Copak musim studovat filmovou vedu, abych pochopil, ze filmy Larse Von Triera se mi nebudou z velky casti libit? Nesmysl. Navic nemuzeme zit v minulosti. Napriklad ve 30. letech se netocili Smrtonosny pasti, ale filmy co meli hlavu a patu. Jenze vyvoj spolecnosti a tudiz i filmariny je mnohem dale nez tehdy. Muzete si vybrat jestli pujdete na nezavisly americky film nebo na bijak ve stylu Captain America. A proto si myslim, ze i recenze by mel psat nekdo, kdo je na urcity zanr zameren.

0/0
5.8.2011 13:26

papazian

Bohužel český dabing se propadá čím dál hlouběji.

také díky kapitalismu resp. poměry v Čechystánu! Kvalitní dabing je dnes jen zbožným přáním, o dabingu rozhodují peníze, vše dělat levně, na efekt a ještě o všem rozhodují cizáci, kteří neznají naši první ligu v dabingu. Průměrní, kteří, ale ochotně ohýbají hřbet jak si panstvo z USA přeje je nejvhodnějším kandidátem pro dabing, co na tom, že výsledek je pod psa. Na tento film se nechystám, škoda času a peněz.

+1/0
5.8.2011 11:38

Jacob_McArnoui

Re: Bohužel český dabing se propadá čím dál hlouběji.

Ja treba o dabing v kine (ostatne vlastne asi ani jinde) nestojim, i kdyby byl sebekvalitnejsi.. Ale to je vec nazoru mno

0/0
5.8.2011 11:50

Denule

Re: Bohužel český dabing se propadá čím dál hlouběji.

vzhledem k tomu, že tento film cílí tak asi na desetileté kluky, kteří nestíhají rychle číst titulky, tak je ten dabing potřeba. Jinak souhlasím, film je lepší v originále, dabing už z něj dělá jiný film.

0/0
5.8.2011 12:57

AstorLights

Název filmu

Captain America: První Avenger, proč to není Kapitán Amerika: První mstitel ? Představuju si mozkové pochody kreténa který tohle vymyslel: "hm, tak to uděláme víc akšn, a proto tam coolově místo K necháme C. No a teď si zajdu na druhou stranu streety na kofí a dounut. Ikdyž už je tajm na lanč, tak si dám asi pork s damplingy a kebidžem"

0/0
5.8.2011 11:15

hu_go

Re: Název filmu

Co třeba proto, že je to jméno hrdinského alter ega. No on se třeba Spiderman taky nepřekládá na Pavoučího muže. Ani Batmana, Supermana nebo Wolverina by jste určitě nepřekládal.

Ale aspoň jste si mohl zahrát na intelektuála.

0/0
5.8.2011 11:44

Moggs

Re: Název filmu

Já jsem bohužel viděl první díl X-Men, kde se skutečně jména překládala...:-/

0/0
5.8.2011 12:10

Oodi

Re: Název filmu

Jako že tam byl místo Wolverina Rosomák?;-D

0/0
5.8.2011 12:20

Kane v1.2

Re: Název filmu

bohuzel ano. Byl tam Rosomak, Boure, Kyklop a dalsi....no proste hrozny...

0/0
5.8.2011 12:43

AstorLights

Re: Název filmu

Jasně, kdysi sem slyšel že slováci přeložili v nějakém filmu New York jako "Nové mesto" ;-D Samozřejmě že je to blbost takhle natvrdo překládat všechno... stejně jako je nesmysl natvrdo zakázat překlad čehokoliv ... [>-]

0/0
5.8.2011 13:10

AstorLights

Re: Název filmu

No to dá rozum že bych Supermana nepřekládal jako "Supermuže" ale tituly či hodnosti ano, proto dává větší smysl překládat hrdiny a padouchy S ROZUMEM česky, tedy "Kapitán Amerika, Doktor Doom, Černá Vdova, Medůza a podobně. Jenže to je moc jasné a do očí bijící aby si to lidi napadlo :-D

Ehm, co se názvů skupin týče, Liga výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen) byl taky název jejich skupiny, a bylo to přeložen "normálně", holt ono to "League" nejde z huby tak dobře jako "Avendžer".

:-P

0/0
5.8.2011 12:58

Ravenek

Re: Název filmu

Jména hrdinů, se (naštěstí) zatím nepřekládají. A "Avengers" je jméno skupiny hrdinů, takže to překladu uniklo také. Pokud by to byli Mstitelé v podání Kapitána Ameriky, Železného muže, Hromotluka a... Thora, tak by to bylo na zabití.

0/0
5.8.2011 12:04

AstorLights

Re: Název filmu

No já jen že "Fantastická čtyřka" či "Kačer Howard" se přeložilo normálně. Dyk se to nedá skloňovat, neprůstřelného captaina .... na čem si byl - na captainovi americovi ? ;-D

0/0
5.8.2011 13:09

maarta

Re: Název filmu

Možná částečně i proto, že po představení všech hrdinů má Marvel v plánu natočit film "Avengeres"...

0/0
5.8.2011 12:29

doktor_chocholousek

Recenzi

paní Spáčilové musíte brát jako kulturní vložku (byť značně jetou), takže klídek, nevěřte zbla, co nám tu paní filmoznalkyně předkládá;-D

0/0
5.8.2011 10:42

bílá-modrá-červená

Mějte prosím pro paní Spáčilovou pochopení,

ne každý zvládá 2D a původní znění. Pak by možná recenze mohla vypadat trochu jinak, ale to by si paní Spáčilová mohla pošramotit svoji pověst a napsat taky někdy něco pozitivního na filmy tohoto žánru.

0/0
5.8.2011 10:37

Mozer

Četla vůbec někdy comics?

Zajímalo by mne, zda ´recenzentka´ (záměrně uvádím v uvozovkách, jelikož toto přízvisko je pro ni poněkud značně nevystihující) vůbec kdy četla nějaký comics. O čem by takový klukovský, nadnesený příběh o superhrdinovi měl tedy být? Podle recenze předpokládám, že by měl hrdina od začátku do konce kopat nepřátelé a u toho jim citovat Sokrata, Platona atd. a zamýšlet se nad smyslem života, přičemž tu a tam prohodí nějkou tu narážku na aktuální světové sociální téma.

BOŽE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Vyhoďte ji už PROSSSSSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍMMMMMMMMMMMMMMM.

Rád bych se šel do kina bavit na film vyprávějící o mém dětském hrdinovi, který bude předpokládám přesně takový, jako v kreslených comicsových sešitech. Předpokládám také, že s tímto přístupuje k filmu 99,9% návštěvníků kina a se 100% byl filmaři takto zamýšlen.

Tímto se oficiálně stávám recenzentem a kritikem p. Spáčilové (již nyní tuším, že nebudu sám a přidá se ke mně notná skupinka dalších fanoušků).

0/0
5.8.2011 10:33

veeger_x

Re: Četla vůbec někdy comics?

Věřím, že nepřidá. Všichni totiž nejsme infantilní... alespoň od určitého věku.

0/0
5.8.2011 12:55

Najdete na iDNES.cz