Diskuze

PRVNÍ DOJMY: Na nového Pottera neberte malé děti a obrňte se trpělivostí

Režisér David Yates se po úspěchu s Fénixovým řádem pustil do další části potterovské ságy. A novinka Princ dvojí krve pod jeho vedením přinesla opět velmi dobrý výsledek, který ale kazí občasné nelogičnosti a úmorná délka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

kubíczech

1. 8. 2009 13:23
bude to děs

je mi jasné,že ten film bude k ničemu. Přečtěte si knížku, ten co hraje Harryho je jen stupidní mladý herec, který se hodí jen na tuhle roli a stejně v ní stojí za nic a za hov..

Postavy se ve filmu chovají, jak my jsme se chovali, když nám bylo 10. Na to, že jim má být 16 je to ubohé. Jen spousta triků.

0 0
možnosti
Z

Zarate

28. 7. 2009 16:00
nebrat děti?

Není tam nic tak strašidelného, co by nemohlo vidět dítě od 7 let výš. Všem dětem v okolí se film líbil a rozhodně je nijak neděsil.

0 0
možnosti
PC

georgesco

21. 7. 2009 9:07
třetí díl

třetí díl je možná efektně natočený, ale kdo nečetl knížku, absolutně se v něm nemůže zorientovat. Myslím, že co se týče filmů, byly první dva díly nejlepší.

;-)

0 0
možnosti
KV

Kleopatra

9. 7. 2009 1:02
Kniha pro děti?

Ještě bych se chtěla vyjádřit ke vhodnosti knihy (popř. filmu) pro děti. Připadám si v tomto případě jako velmi šťastné dítě, neboť v roce 2000, kdy první díl slavné ságy vyšel v češtině, mi bylo 12 let, čili o rok více než hlavním hrdinům.(možná tento fakt přeceňuji, ale opravdu jsem za to ráda) A opravdu jsem s nimi vyrostla. Tedy nakonec jsem hořce pochopila i to, že se kouzlit nikdy nenaučím, ale občas jsem cítila, že mám s hrdiny přece jen něco společného. Navíc si dobře pamatuju, jak jsem se těšila na další díly a nemohla se jich dočkat a pak je přečetla za 2 až 3 dny. Toto již mé děti nezažijí. Někdy v 9, 10 letech jim o té knize řeknu, ony ji začnou číst stejně hltavě jako já kdysi a nebudou chtít pochopit, že mi 5.-7. díl nepřijdou pro děti vhodné. Navíc si myslím, že ti prostě není ono, přečíst všechny díly naráz. Prostě už to nebude totéž, jako když jsme si horlivě objednávali nové díly v Klubu mladých čtenářů. Škoda.

0 0
možnosti
KV

15kikischka11

21. 7. 2009 10:40
Re: Kniha pro děti?

přesně tak;-) sice mi bylo v roce 2000 deset, ale já na pottermánii přistoupila o něco později, tedy až s druhým dílem.., a co si pamatuji, tak v knížce bylo hrdinům vždy tolik kolik mně, a to i v posledním díle, kdy mi bylo sedmnáct...a taky si uvědomuji, že je to kus dětství, kteří dospělí famoušci nemůžou tak pochopit:-)

0 0
možnosti
KV

Kleopatra

9. 7. 2009 1:00
Který díl je nejlepší?

Na to odpoví asi každý divák jinak, ale mně osobně se nejvíce líbil 5. díl. Možná částečně proto, že jsem ho viděla dlouho po přečtení knihy a nemohla srovnávat, co je tam navíc a co mi tam chybí, možná proto, že jsem na něj byla v IMAXu, kde snad každý film vypadá úžasně na tom obrovském plátně. Navíc posledních 30 minut 3D, prostě splněný dětský sen.

0 0
možnosti
VV

vladino

8. 7. 2009 23:17
Nejlepší byl první díl, ...

... proti tomu nic nenaděláte. V prvním díle byla spusta srandy, od dvojky to začalo uvadat.

0 0
možnosti
O

Oldis_rab

8. 7. 2009 20:43
proc maji recenzenti porad problem s delkou filmu

shlednul sem napriklad Apocalipse Now (3 hodiny) a byt to kratsi a prostrihane hodne to ztrati na atmosfere, ketra je bezmala polovinou zazitku s filmu. Doporucuju mene kafe a pred filem si odskocit na zachod, mozna to pak nebude tak narocne a dele udrzite pozornost. Jsem radsi kdyz je film delsi nez klasickou hodinu a pul, to je hodne malo casu na solidni pribeh, samej strih sem strih tam, clovek si div neukrouti hlavu a jeste odchzi z kina s takovim poloprazdnym pocitem ze tomu neco chybelo a leccos mu nejspis uniklo( neuniklo - neveslo se).

0 0
možnosti

iceman7

8. 7. 2009 22:33
Re: proc maji recenzenti porad problem s delkou filmu

Přesně tak, ten pocit že tomu něco chybi jsem přesně zažil u filmu Den kdy se zastavila země a přišla mně to obrovská škoda. Film s tak velkým potenciálem nesoucím poselství nahrnutej do směšný hodinky a půl je skoro barbařina. Akčních scén už sou lidi napapní až až a pořádně rozvést myšlenku a dotáhout film do konce i za cenu 3 hodin vysilani určitě stojí za to. Každopádně si to vlastně napsal, ono stačí když lidi prostě seděj a koukaj a né že si jsou během filmu 5x zapálit, 4x na záchod 7x pro pití. To je pak jasný, že z tý opravdový atmosféry maj kulový a ještě tomu nasadijou korunu, když řeknou, že to byl nicmoc film. Nepochopitelný.

0 0
možnosti
J

jamming

8. 7. 2009 18:15
MUZE MI TO NEKDO VYSVETLIT?

proc je treti dil nejlepsi? autor clanku pise samy vznosny keci ale zadny priklad. konkretne v cem? v cem je lepsi nez tento treba? nebo 4? ja nerikam, ze neni

0 0
možnosti
B

bullterrier3

8. 7. 2009 19:27
Re: MUZE MI TO NEKDO VYSVETLIT?

Těžko říct. mě se také nejvíc líbí trojka a dceři taky. Pak bych dal jedničku a pětku a nakonec potom dvojku se čtyřkou. Ovšem je to čistě subjektivní.

0 0
možnosti
PZ

Tuřínek

8. 7. 2009 18:05
kolik procent dá asi Spáčilová?

30? ;-)

0 0
možnosti
MK

majklos

8. 7. 2009 17:53
Nejlepší díl je jednoznačnš Kámen Mudrců..

..vtipný, pohádkový, nový překvapující...

0 0
možnosti