VIDEO: Princezna okusí život ve stylu filmu Na hromnice o den více

  • 1
Vzniká nová česká pohádka nazvaná Princezna zakletá v čase. Námět vychází ze situace, kdy se princezně stále dokola opakuje jeden den. Ve filmu se objeví Jan Révai či Martin Dejdar. Titulní roli ztvárnila slovenská herečka Natalia Germani. Snímek půjde do kin v březnu 2020.

Tvůrci tvrdí, že námět dobře známý třeba z filmu Na hromnice o den více, uvidíme v českém filmu poprvé. „Jedním krokem jsme chtěli jít do starých českých pohádek a jedním krokem do fantasy,“ vysvětluje režisér Petr Kubík. „Zároveň jsme se chtěli vyhnout groteskám, ale spíš jít po příběhu.

Produkce se ujal Viktor Krištof, který se podílel i na velkofilmu Jan Žižka. Zde si vystačil s rozpočtem pětadvacetkrát menším. „Řekli jsme si, že uděláme něco malého, vyloženě pro radost. Jako děti jsme měli Dračí doupě a hráli jsme si na hrdiny. Naše pohádka tohle odráží,“ říká.

Do titulní role obsadil režisér slovenskou herečku Nataliu Germani, krále hraje Jan Révai, dále se ve filmu objeví Eliška Křenková, Martin Dejdar nebo Roman Zach. Reportáž z natáčení najdete ve videu v úvodu článku.