Dev Patel ve filmu Zelený rytíř

Dev Patel ve filmu Zelený rytíř | foto: Forum Film CZ

Z pěti novinek kin jen dvě dorazily z ciziny, včetně Zeleného rytíře

  • 0
Situace se opakuje, z pěti novinek týdne mají opět převahu domácí přírůstky kin. A to od zábavného dokumentu přes lyrickou romanci až po pamětnickou komedii.

Obnovenou premiéru totiž hlásí veselohra Martina Friče z roku 1941 Hotel Modrá hvězda, v níž ústřední dvojici dědičky zanedbaného hotýlku a jejího prvního hosta vytvořili Nataša Gollová a Oldřich Nový.

Romantický vztah tvoří základ rovněž snímku Marťanské lodě, do kterého režisér Jan Foukal obsadil Elišku Křenkovou a hudebníka Martina E. Kyšperského, jenž představuje v podstatě sám sebe. Jeho soužití s půvabnou psycholožkou poznamená ženina záhadná nemoc.

I třetí domácí novinka vypráví o partnerské dvojici, v dokumentu Láska pod kapotou sleduje Miro Remo závodnici autokrosu, jíž oddaný přítel vyrábí z ojetin stále nové vozy, zatímco jeho matka vše s nadhledem komentuje.

Dokumentární žánr zastupuje také italský snímek Fellini a duchové, natočený ke stému výročí narození režiséra a držitele pěti Oscarů Federika Felliniho. Mimo jiné obsahuje rozhovory s Damienem Chazellem, Terrym Gilliamem či Williamem Friedkinem.

Pod názvem Zelený rytíř přichází dobrodružná verze legend o králi Artušovi. Jeho synovec, rytíř kulatého stolu Sir Gawain, se vydává na cestu, kde čelí obrům i zlodějům. Hraje ho Dev Patel.