Čechomor

Čechomor - Čechomor - festival Benátská noc, Malá Skála u Turnova (30. července 2005) | foto: Roman Čejka, MF DNES

Nový rok v TV, to je i Čechomor či zvířata

Silvestrovské jásaní není povinné ani u televize. Specializované kanály slaví po svém, ať už dokumenty, koncerty či zajímavými filmy.

ANKETA 
Obejdete se na Silvestra bez televize? - hlasujte ZDE
DÁLE ČTĚTE

- Závěr roku vzkřísí herecké scénky
- Noc s Andělem zažehne červenou lucernu
- Jak Liška a Matonoha potkali rozveselovače
- Silvestrovské rekordy zlákaly umělce i naháče
- Novácký estrádní Silvestr je už na světě

Například HBO zahájí poslední večer roku výběrem nejlepších sólových vystoupení cyklu Na stojáka, pokračuje koncertem Čechomoru na hradě Loket, akčním thrillerem Underworld a jako popůlnoční překvapení nadělí Spider-Mana 2.

AXN chystá na Silvestra a Nový rok specialitu, dvoudenní vysílací maraton seriálu Ztraceni, jenž zachycuje osud osmačtyřiceti trosečníků, kteří přežili pád letadla na opuštěném ostrově.

Rekapitulace první řady vyznamenané televizní obdobou Oscarů – cenou Emmy má osvěžit paměť před lednovou premiérou dvanáctidílného pokračování.

Na Animal Planet se drží zásady, že s němými tvářemi bývá větší zábava než s lidmi.

Takže 31. prosince klidně servírují Návrat pandy velké, pořad Gorila, Gorila a Neuvěřitelná videa se zvířaty. Podobně se svého oboru drží kanály sportovní, dokumentární, filmové či hudební.

A britská BBC Prime najde styčný bod s Českou televizí i jinými stanicemi ve světě: na Silvestra zařadí Wallace a Gromita, animované postavičky Nicka Parka, které se letos dočkaly celovečerního filmu.