Harry Potter a Ohnivý pohár

Harry Potter a Ohnivý pohár - Daniel Radcliffe (Harry Potter) u náhrobku ve finálové části filmu | foto: Profimedia.cz

Nový Harry Potter byl promítán i ve vesmíru

  • 1
Nový díl Harry Pottera byl uveden i ve vesmíru. Opravdu to není vtip. Pro zpestření byl promítán astronautům na mezinárodní vesmírné stanici

Veliteli mezinárodní vesmírné stanice Williamu McArthurovi, který se účastní náročné šestiměsíční mise, se tento týden dostalo zvláštního uvedení tohoto filmu.

NASA se snaží členům posádky dlouhodobých letů zajistit i rozptýlení, a proto kontaktovala tvůrce filmu Harry Potter a Ohnivý pohár z Warner Bros. Pictures, aby veliteli umožnili shlédnout nový díl potterovské série, ačkoliv je ještě ve vesmíru.

Warner Bros Pictures a NASA nakonec vymysleli způsob, jak McArthurovi snímek promítnout.

McArthur a jeho kolega, letový inženýr Valerij Tokarev, jsou dvanáctou posádkou vesmírné stanice, která je nepřetržitě obydlena již pět let. Stanice o velikosti domu o třech místnostech je vybavena tím nejmodernějším vybavením, které kdy vzlétlo.

Podle studia Warner Bros snímek vyhrál film žebříčky návštěvnosti ve všech devatenácti zemích, v nichž byl uveden. O nadcházejícím víkendu vstoupí Harry Potter do kin v Japonsku, Itálii a Španělsku, první týden v prosinci se ho pak dočkají diváci ve Francii a Austrálii a 1. prosince i v Česku. - více zde

Kromě obvyklých tváří se v novém díle Harryho Pottera poprvé objevil Ralph Fiennes v roli padoucha lorda Voldemorta. Přispěl k tomu, že film má temnější tón než první tři díly.