Skandál

Skandál - snímek z filmu | foto: Bioscop

Nová DVD: Zombíci na obojku a retro Gere

Pulty půjčoven a DVD obchodů by mohly tentokrát vzít útokem hlavně fanynky, pro které jsou jména Richard Gere a Bruce Willis synonymy mužského ideálu.

HIT TÝDNE: Skandál
Skandál - Richard GereRichard Gere. To jméno má od legendární Pretty Woman do řady ženských srdcí trvale otevřeno - a tak teď může znovu vstoupit v novince nazvané Skandál. Sympaťák si zahrál spisovatele, jenž vydal smyšlené paměti miliardáře Howarda Hughese. Povedené, dobře zahrané retro.
Hodnocení iDNES.cz: 70%
The Hoax, drama, USA, 112 min. - režie: Lasse Hallström - hrají: Richard Gere, Alfred Molina, Hope Davis, Marcia Gay Hardenová, Stanley Tucci, Julie Delpy - DVD bonusy: Trailer
Bude se vám líbit, pokud máte rádi:
Podraz, Volání o pomoc, Aféra Thomase Crowna

SPECIALITKA: Fido
Přebal, na němž se zubí zombie s otevřenými zkrvavenými ústy, bude asi dlouho od rozbalení odrazovat. A jako by se chtěl film za čekání a šanci odměnit, nabídne vtipnou smyšlenku, v níž lidé ovládají zombie pomocí obojku a využívají je jako pomocníky v domácnosti. A dámy či děti k nim leckdy mají hezčí vztah než k manželům a otcům. Film dokonale bavil diváky karlovarského festivalu, teď vyšel na DVD.
Hodnocení iDNES.cz: 80%
Fido, sci-fi komedie, USA, 88 min. - režie: Andrew Currie - hrají: Carrie-Anne Mossová, Billy Connolly, Dylan Baker, Tim Blake Nelson - DVD bonusy: žádné

foto

DÁLE VYŠLO 
Líbánky bez ženicha
Pokud čekáte romantickou komedii s nažehleným Keanu Reevesem a načančanou Cameron Diazovou, potom budete asi hodně překvapení. Čeká vás totiž docela syrový příběh o pohledné Freddie, jejímž trestem za krádež je svatba s obhroublým Samem. Po dvaceti letech se domů vrací jeho bratr Jjaks, který se do nevěsty zadívá a zanedlouho s ní i uteče.
Hodnocení iDNES.cz: 50%
Feeling Minnesota, drama, USA, 96 min. - režie: Steven Baigelman - hrají: Keanu Reeves, Cameron Diazová, Vincent D, Delroy Lindo, Dan Aykroyd - DVD bonusy: Nabízíme

Mrňousci
Pokud jste z některých nových večerníčků rozpačití, máte na DVD řadu alternativ. Kromě klasických Maxipsa Fíka, Macha se Šebestovou, Rákosníčka se vyplatí zkusit i sérii Mrňousci. Krátké epizody ze života hmyzu mají vtip a skvělou animaci, takže u televize vydrží i dospělí. Disky vyšly samostatně i v šestidílné kolekci.
Hodnocení iDNES.cz: 80%
Minuscule, dětské příběhy, Francie, 420 min. - režie: Thomas Szabo - DVD bonusy: žádné

Poslední zůstává
Bravurně stylizovaná gangsterka s Brucem Willisem v hlavní roli. Není tu kladných postav, a když přijde v malém městečku Jerichu v americkém Texasu na věc, nikdo se s nikým nemaže. Willisův tajemný John Smith se ocitá mezi dvěma bandami kolem znepřátelených gangsterských bossů a musí se pěkně ohánět, aby z toho vyvázl živý.
Hodnocení iDNES.cz: 80%
Last man standing, akční drama, USA, 100 min. - režie: Walter Hill - hrají: Bruce Willis, Bruce Dern, William Sanderson, Christopher Walken, David Patrick Kelly - DVD bonusy: Nabízíme

Gangsteři
Další z filmů, který se s tím takzvaně moc nemaže. Gangsteři se podívali na to, jak asi funguje organizovaný zločin v Paříži, a servírují to divákům bez příkras. Takže tu vládne násilí, nekompromisní pravidla a teče hodně krve. Nikdo si v tomto světě nemůže být jistý svojí pozicí a už vůbec ne svojí budoucností.
Hodnocení iDNES.cz: 70%
Truands, drama, Francie, 103 min. - režie: Frédéric Schoendoerffer - hrají: Benoit Magimel, Philippe Caubere, Tomer Sisley, Olivier Marchal - DVD bonusy: žádné

November
Ztráta času. Asi to měl být temný příběh s přesahem do jiného světa, psychologické drama o ženě, která ztratila manžela při přepadení bufetu, ale výsledek je nepřehledný sled časových rovin a náznaků, které chápe snad jen režisérova rodina, protože o nich doma tak často vypráví... Tahle mystérie se opravdu moc nepovedla.
Hodnocení iDNES.cz: 20%
November, drama, USA, 78 min. - režie: Greg Harrison - hrají: Courteney Coxová, Anne Archerová, James LeGros, Michael Ealy - DVD bonusy: žádné

CO SE NEJVÍC PŮJČUJE 
Ve spolupráci s DVD Rental - www.dvdrental.cz - připravujeme každý týden žebříček nejžádanějších filmů v této síti půjčoven. Procenta v závorce označují hodnocení filmu podle iDNES.cz.
Top 10 v týdnu od 7. 1. 2008 do 13. 1. 2008
1) Bourneovo ultimátum (90%)
2) Piráti z Karibiku: Na konci světa (60%)
3) Simpsonovi ve filmu (80%)
4) Transformers (80%)
5) Next (60%)
6) Shrek Třetí (50%)
7) Ratatouille (80%)
8) Zodiac (80%)
9) Dannyho parťáci 3 (70%)
10) Harry Potter a Fénixův řád (70%)

foto