Producent seriálu Vyprávěj Filip Bobiňski, scénárista Rudolf Merkner a představitelé hlavních postav Nina Divíšková a Svatopluk Skopal - Mezinárodní filmový festival v Monte Carlu | foto: Lenka Hatašová , iDNES.cz

Její babi Běta mě napadla na poslední chvíli, líčí autor Vyprávěj

  • 1
S paní Ninou Divíškovou jsem zažil jedny z nejkrásnějších roků své scenáristické kariéry, tvrdí Rudolf Merker. Jak autor seriálu Vyprávěj vzpomíná na herečku, která zemřela v 84 letech?

„I když při psaní seriálu Vyprávěj mě napadla její postava babi Běty doslova na poslední chvíli, stala se ihned ikonou celého seriálu. Její věta - Já se stěhuji! - již zlidověla,“ vypráví scenárista o slavné roli Divíškové.

„Miloval jsem její temperament, její přímočarost. Asi nejlépe ho ilustruje historka z Monte Carla v roce 2011, kde byla Nina Divíšková nominovaná na nejlepší herečku za seriál Vyprávěj na 51. mezinárodním televizním festivalu,“ vzpomíná Merkner na Monte Carlo. 

Zemřela herečka Nina Divíšková, babička ze seriálu Vyprávěj

„Po velké noční party mi ráno v sedm zvoní hotelový telefon. Spal jsem sotva hodinu: Ano? /Spíš? /No …co se stalo, paní Nino? / Mám hlad, pojď mě vyzvednout na pokoji, ať tu nezabloudím! / Ale... /Ty nemáš hlad? Já na tebe počkám na chodbě. / Mám. …a tak jsem šel,“ popsal společný zážitek.

Na věčnost Nině Divíškové pak Rudolf Merkner vzkázal: „Měl jsem vás moc rád. Bylo mi velkou ctí s vámi pracovat. Budete nám chybět.“