Středa 26. února 2020, svátek má Dorota
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 26. února 2020 Dorota

Diskuse k článku

RECENZE: Mortdecai je to největší zatmění nejzářivějších hvězd

Knižní předloha je známá, herci prvoligoví, žánr lupičské komedie vděčný. Přesto snímek Mortdecai: Grandiózní případ, který přichází do našich kin, až nečekaně selhává.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O40d26s41t83r73a16n60ě70n95ý 62U77ž16i85v59a19t91e85l

Uživatel požádal o vymazání
+1/0
27.1.2015 16:46

H92o38n28z58a 21H16r28o48m60a45s 1135197977452

Depp v posledni dobe toci same propadaky.

+5/0
27.1.2015 16:03

V43á27c98l73a32v 29Š67u55b87r64t 9917793148897

Ach jo. Na tohle jsem se těšil. Takže taky asi nic. Nevím, zda je to jen můj dojem, ale opravdu dobrých zajímavých filmů vzniká stále míň a míň. Když si dělám revizi svých oblíbených filmů, tak drtivá většina z nich vznikla před rokem 1998.

+1/0
27.1.2015 15:54

V24i17l94é83m 56P22r61o94c51h58á11z96k81a 7720674868223

Na jednu stranu období před rokem 1998 čítá cca 100 let filmové historie a po 1998 jen let 17. :-)

Osobně mi ale připadá, že se filmové umění přesunulo spíše směrem k americkým seriálům.

+5/0
27.1.2015 17:00
Foto

J20a60n 59B67o18r49o26v90i91č22k70a 5183603130324

Viděl jsem to včera v kině a příjemně se pobavil. Dal bych asi 65-70%.

+1/0
27.1.2015 15:50

P50a36v68e56l 55J87a12n12a61t86a 9141473775808

Škoda že to tady Mirka jak známo nečte. Kdyby věděla, kolik nýmandů mdlého rozumu z ní má mindrák, tak by ji to zřejmě pobavilo. Podle mne to už u některých je diagnóza zralá na konzultaci u Chocholouška. X

+11/−2
27.1.2015 15:17

M70i66c58h15a91l 34M91o91t78y63č57k37a 4753160951699

Jezis, tak se kouknete na jine recenze, na ceskych serverech nebo ne metacritic a rotten tomatoes. Tohle aspiruje na finacni propadak roku a to je teprve leden

+15/0
27.1.2015 14:36

T12o39m87á91š 46J78u49r26e60č52k63a 3143702659153

Díky spáčilko, vždy když se vám něco nelíbí, já mám vždy dokonalej filmovej zážitek.

+12/−14
27.1.2015 14:31

T86i38b86o54r 43V88i47z92v54a27r57y 9114764633755

Tak to je smutné.

+11/−2
27.1.2015 14:39

J34i53ř74í 85Š80e18d77a 3740519821731

fakt vždycky jo?8-o

+2/−1
27.1.2015 14:49

O21n35d52ř17e40j 49Z25d58e86r71a70d28i67č82k57a 6944975543528

Kabrňák ten Troška, že?

+19/−1
27.1.2015 15:08

O34n31d68ř59e75j 98S38t46a21r39o11c57h 5770753672474

Vy jste tak originální, tohle ještě nikdy nikdo nenapsal!

+7/−1
27.1.2015 15:10

V63l29a42d91i15m93í45r 24L60o74u66d13a 8247617496932

A naopak - film Birdman chválila. A jít na to do kina byla chyba. Ona je celkem dobrý obrácený barometr.;-D

+2/−2
27.1.2015 15:15

P27a55v84e29l 67J11a30n48a80t72a 9251303505598

Tak ona ale psala, že prosťáčci, kteří od Birdmana čekají komiks ve stylu Batman, budou zklamaní. Takže zase měla pravdu ;-)

+6/−2
27.1.2015 15:18

P41a26v20e14l 81M37a59r90e33k 7902399635646

Ja myslim, ze napsat: "No jo, Spacilova" bylo originalni tak pred 15 lety. Ted bych doporucovalna film mrknout a potom kdyz tak kritizovat (klidne i tu recenzi).

+6/−5
27.1.2015 14:18

K39a84t77e70ř54i35n85a 94H37u80t50o91v78á 9981735900837

Takže tohle má 42 a ta slátanina na primě předevčírem dostala 50. Podle mých zkušeností s recenzemi pí Spáčilové bude tenhle film velmi kvalitní podívaná

+7/−12
27.1.2015 13:31

P55e64t50r 44V54y26c53p82á44l39e89k 6446288340384

Bohužel není, viděl jsem včera a jednou stačilo..... Kombinace hvězd nestačila, aby se z toho stala nezapomenutelná podívaná. Oproti Johnny Englishovi - a to oběma dílům - je to o 60% horší.......;-(

+1/0
29.1.2015 13:47

A44l19e90š 83C25h43u40d52ý 1783156156398

povolání kritika je jediné povolání, u kterého člověk, který toto povolání vykonává, nemůže mít svůj vlastní názor. Ano, vím, je to depresivní a prekérní situace, psát o něčem, o čem vím, že je třeba nadprůměrné dílo, ale nemůžu napsat, že je to dobré, protože, čtenář mé kritiky nehodnotí dílo, o kterém kritik píše, ale hodnotí text kritiky jako takové. Prostě, kritiků je mi dlouhodobě líto. Jde do kina, nebo na koncert a sleduje film nebo koncert dvojím způsobem. Jako divák a jako kritik. A má smůlu, že v 95% nemůže jeho osobní zážitek odpovídat zážitku kritika, za který je placený ;-)

+2/0
27.1.2015 13:25

D24a75n10i85e67l22a 33U26r48b79a19n74o43v42á 2264380815136

Tak kritiky jsou dvojího typu, jedny odborné, tištěné převážně v odborných časopisech a určené uzšímu kruhu čtenářů z oboru a pak tyto jábych je nazvala  spíše recenze než krytiky) pro široké publikum.

U toho druhého typu se už daleko víc může projevit osobní názor, protože to čtenář stejně nepozná.;-)

0/−1
27.1.2015 13:55

M60i96c90h15a72l 53U70n39g80e91r 9706481173141

Na překlepy bežně nereaguji, ale krytika mě fakt dostala...

0/0
27.1.2015 17:43

T12o46m48á77š 14M25o23t44l 4413658259207

Asi dadaistka nebo recesistka! ...Tak na to se dá povznést, ne? Poprvé to navíc napsala správně...

Tak kritik by si měl udržovat nezávislost i v případě když je jeho deník mediálním partnerem filmu, nebo když zná osobně režiséra nebo herce... A nebýt kvůli tomu vlezdoprdelka! Kritik by právě že měl subjektivně hodnotit (na základě svých teoretických znalostí filmu obecně a praktického nakoukání tisícovek filmů z různých žánrů a dob a jejich srovnávání). Co nejpravdivěji psát opravdové kritiky s vášní fanouška  očarovaného silnými zážitky, psát je navíc podle svého nejlepšího svědomí a nebát se jít s kůží na trh a stát si za svým názorem i proti většině čtenářů nebo i jiným kritikům a právě jen populárním názorům jen toho co zrovna frčí. Kritik by si měl také dávat bacha, aby nebyl za každou cenu in a trendy, protože se ukazuje, že časem některá kritiky velebená dobová díla hodně zastarávají - aby si nemusel sypat časem popel na hlavu,  za to co kdysi vyplodil! Tak to vidím já! Čtenář by měl mít z jeho recenze nějakou rámcovou představu o čem a jak ten film vypráví, nějak mu ho musí prostě přiblížit, vypíchnout klady a zápory. Kritik by neměl psát co fanoušci a čtenáři chtějí dostat. Ale měl by si uvědomit jestli jeho čtenáři jsou typu bulvárního Blesku, Aha,... nebo prý nebulvárního a kulturního iDnes, nebo jestli píše do odborného mainstreamového časopisu Cinema nebo nějakých vyloženě odborných literárních novin pro 200 lidí v republice nebo posluchače filozofické fakulty...a tomu se svým stylem psaní "trochu přizpůsobit" svému čtenáři. Také bych řekl, že kritik by měl dnes být otevřený i novým věcem, film se přece vyvíjí a ne jen vzpomínat na staré dobré časy (kdy film byl ještě opravdovým filmem) a současný film jen hanit a vyzdvihovat jen extrémní artové a festivalové filmy, které jeho čtenáře asi sotva budou zajímat... Prostě nestavět na piedestal jen Kurosawu, Bergmana, Hawkse, Wellese, Kubricka, Godarda, Truffoata, Formana, Allena, Antonioniho, F.F.Coppola, Wajda

0/0
27.1.2015 23:53

T91o52m14á16š 67M95o19t62l 4763338369637

Polanski, Jarmushe, Scorceseho, Stonea, Scotta, Ang Lee, ale i mladší jako je Tarantino, Fincher, Nolan, Sofia Coppola, Cuaron, Curtis, Refn, Meirelles, Zhang Yimou, Kar Wei Wong, Kim Ki-duk, Kitano, Nakashima, atd.

Uznávám, je to nevděčná práce, vkus má každý jiný a všem čtenářům se nelze zavděčit (a ne každý nový film je kvalitní). Ale kritik by měl svou práci dělat poctivě a s co nejlepším svědomím. Výtky by měly být věcné a trefné, nikoli abstraktní, nebo nesouvisející prkotiny. Pokud film nemá kvalitu, tak recenzent by ji naopak měl mít vždy, zvlášt´ když jeho prací je kritizovat práci jiných!!!

Já být kritikem, tak si vždycky vzpomenu na Goddarda s Truffoutem jak ti uměli psát výstižné kritiky! ...A nakonec všem ukázat, jak si ty filmy představovali podle svého!

Ale jestli se toto kritikům na iDnesu daří, to at´ si subjektivně posoudí každý čtenář (nejlépe u každého kritika, redaktora zvlášt´). Tím jsem ale nechtěl říct, že kritik musí být filmařem za každou cenu!;-D

0/0
27.1.2015 23:59

D77a18n80i93e67l61a 86U66r86b47a35n36o38v24á 2904420355556

Film jsem neviděla, nicméně ukázka, kteoru jsem viděla před týdnem v kině ve mě vyvolala dojem, že to bude přesně takové jak píše paní Spáčilová.

+14/0
27.1.2015 13:25

P81a76v69e41l 86Š54e28b88e49s66t42a 4482178915838

Tipl bych, že Spáčilová viděla taky jen tu ukázku...

+3/−8
27.1.2015 13:32

F71r53a76n61t45i35š59e70k 57K57o14c84o26u67r42e69k 4792489843894

No jo, Spáčilová...to se hned pozná a nemusí být ani podpis.

+5/−19
27.1.2015 12:53

M11i17c95h41a20l 62Š79t17e67i77n46d80l92e86r 9304312168707

Děkujeme za podnětný příspěvek.

+11/−3
27.1.2015 12:59

F80r78a29n41t44i80š26e96k 70K83o64c49o73u16r47e22k 4452859623744

Já děkuji za váš, duchaplný komentář.

0/−7
27.1.2015 13:33

T54i48b93o49r 18V76i50z46v17a78r85y 9484824593265

No jo, Kocourek.

+2/0
27.1.2015 13:24

F78r29a30n38t75i10š75e80k 63K19o96c92o81u41r29e80k 4822199703844

No jo, Viz Vary;-)

0/0
27.1.2015 13:34

T28i13b74o91r 50V41i18z29v29a47r57y 9694864663645

Karlovy.

0/0
27.1.2015 13:37

F61r28a17n43t54i25š72e92k 73K36o23c41o48u23r96e54k 4292129753174

Jaké jiné ;-)

0/0
27.1.2015 13:51

J17a43n 11Š34m10e17j35k49a54l 6880761559343

Nikdy jinej už kritiky na idnesu nedělá. Každopádně ten film nechválí nikdo, ani diváci.

+3/0
27.1.2015 14:15

J71a41n 23Š28m56e51j77k83a57l 6580281569663

Nikdy=Nikdo

0/0
27.1.2015 14:16

Najdete na iDNES.cz