Margot Robbie ve filmu Já, Tonya (2017) | foto: Bontonfilm

Margot Robbie si u Tarantina zahraje zavražděnou Sharon Tateovou

  • 2
Herečce Margot Robbie se splnil sen. Dostala roli zavražděné hvězdy Sharon Tateové ve filmu Tenkrát v Hollywoodu, který točí Quentin Tarantino. Hlavní role herce a jeho kaskadéra, kteří bydlí vedle Tateové, mají Leonardo DiCaprio a Brad Pitt.

„Tarantino je na mém seznamu vysněných režisérů, odjakživa jsem jeho velkou fanynkou,“ přiznala Margot Robbie. „Ale současně cítím mimořádnou zodpovědnost, abych dokázala reálnou postavu zahrát skutečně pravdivě,“ dodala nositelka oscarové nominace za životopisný film Já, Tonya.

„Vždycky jsem si přála s Quentinem Tarantinem pracovat. Chci vidět, jak se při práci chová, jak režíruje, jak mění scénář. Všechno kolem něj mě fascinuje. Bude to pro mě obrovský zážitek, mít takovou zkušenost takříkajíc z první ruky,“ prohlásila Margot Robbie.

Její hrdinka Sharon Tateová, tehdy těhotná hvězda provdaná za režiséra Romana Polanského, byla zavražděna Mansonovým klanem. Nicméně sám Tarantino tvrdí, že jeho příští projekt nevypráví vyloženě a pouze o „případu Manson“, byť se odehrává v Hollywoodu v roce 1969.

Podle režiséra se má styl novinky nejvíce přiblížit jeho kultovnímu hitu Pulp Fiction: Historky z podsvětí, ovšem v náladě „psychedelické revoluce Ameriky za časů hippies“. Zahrají si tu také Burt Reynolds, Kurt Russell, Tim Roth a Michael Madsen, premiéra se plánuje na léto 2019.