Lucie Konášová - Scénáristka nové řady Nemocnice na kraji města o tom, jaké to je být ,novým Dietlem‘. | foto: Lucie Robinson, MF DNES

Lucie Konášová: Nemám ráda nekonečné seriály

  • 5
Napsala pokračování Nemocnice na kraji města, na obrazovce nyní běží její druhá řada seriálu Dobrá čtvrť. Na pokračování ale zatím nepomýšlí. "Nemám ráda nekonečné seriály. A pokud by ještě někdy měla vzniknout další série, tak možná za pět, deset let, až hlavní hrdinové trošku zestárnou a něco nového zažijí," svěřila se v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz.

ODPOVĚDI LUCIE KONÁŠOVÉ NAJDETE ZDE

"Když si vzpomenu na samotný start celého projektu, a mám na mysli právě druhou sérii Dobré čtvrti, tak jsou to hlavně hodiny a hodiny prochozené po Vojanových sadech, kdy jsem si lámala hlavu, jak vlastně pokračovat dál," vzpomíná Konášová na psaní druhé řady populárního seriálu.

A co scenáristka slibuje? "Kdybych měla shrnout, co mají diváci od Dobré čtvrti II očekávat, asi bych parafrázovala výrok Tomáše Hanáka: 'Máte pocit, že máte plno starostí? Podívejte se na Dobrou čtvrť a uleví se vám, jinde je to mnohem horší!'," míní.

Konášová dříve pracovala v Českém deníku, Prostoru, krátce v PR agentuře. Psala pro časopisy Xantypa, Playboy a Můj dům. Dvanáct let čekala, než viděla svůj scénář na televizní obrazovce. Kromě několika pohádek se podle jednoho z jejích scénářů realizoval televizní film Vůně vanilky.

"Profesionální deformaci samozřejmě mám. Pamatuju si příběhy. Naopak zapomínám tváře a jména. Lidé, které potkám na ulici, na mě musejí dvakrát promluvit, připomenout, že se známe, a já ještě pátrám odkud. Historky si ale pamatuju. Navíc nevím proč, ale lidé mi rádi vyprávějí, co zažili. Aniž bych se vyptávala," tvrdí Konášová.

Zanedlouho na obrazovky zamíří i nová série slavné Nemocnice na kraji města, ke které Konášová také napsala scénář. V té souvislosti přišlo v rozhovoru na přetřes i odmítnutí Daniely Kolářové, která se měla vrátit do role Kateřiny.

K tomu ale nedošlo, protože Kolářové se vývoj role nezamlouval. "Paní Kolářová má samozřejmě právo roli odmítnout, pokud ji nezaujme. Doufám, že se s paní Kolářovou setkám na nějakém jiném projektu, protože si jí jako herečky velice vážím," napsala Konášová.