Libor Podmol ve filmu Adam a jeho poslední cesta | foto: CineStar

Kino, divadlo a besedu v jednom slibuje hrající závodník Libor Podmol

  • 0
Libor Podmol, mistr světa ve freestyle motokrosu, debutuje jako herec v titulní roli snímku Adam a jeho poslední cesta. Novinka včetně besed s hrdinou bude putovat výhradně sítí multikin CineStar.

V hrané tvorbě debutuje rovněž režisér snímku, dokumentarista Ladis Zeman. „Natočili jsme romantické drama, které by mělo diváky motivovat, aby žili svůj život naplno,“ věří Zeman.

Hrdina Adam se doví, že narození vytouženého dítěte se nejspíše nedočká, protože je vážně nemocný. Vydá se na poslední cestu, kde o sobě točí dokument, aby svému potomkovi ukázal, jaký doopravdy byl.

Sólo Libora Podmola s prvky hraného dokumentu vznikalo jen ve dvou lidech, bez štábu. „Napsal jsem kostru scénáře, Libor přidal svůj pohled. Potkali jsme zajímavého člověka, tak jsme ho oslovili a dali mu roli,“ popsal režisér.

Natáčelo se v Dánsku, na Faerských ostrovech, ve Spojených států v New Yorku, Las Vegas či Grand Canyonu, poslední klapka padla na Srí Lance. Nezvyklý projekt má i nezvyklou podobu cesty k divákovi.

Premiéra se uskuteční 17. srpna v pražském kině CineStar Anděl. Promítání ozvláštní divadelní prvky a beseda, proto se do konce roku odehraje pouze devět unikátních představení výhradně v síti CineStar, zahrnující Plzeň, Liberec, Ostravu, Hradec Králové, České Budějovice, Olomouc a Jihlavu.

„Libor je fantastický vypravěč, takže se obleče do kostýmu Adama a každý ho bude moci poznat osobně,“ líčí Zeman. „To tu ještě nebylo: v jeden večer zažijete kino, divadlo i besedu o naší dobrodružné cestě kolem světa,“ slibuje Podmol.