Záběr z časosběrného dokumentu Anny

Záběr z časosběrného dokumentu Anny | foto: Bontonfilm

Od Anny po Godzillu. Po dlouhém půstu kina hlásí dvanáct novinek

  • 4
S odstupem po jednosálových kinech ve čtvrtek otevírají i multiplexy, které dostaly povolení prodávat občerstvení do sálu, takže distributoři vedle starších titulů nasadili všechny novinky, které měli po ruce. Od domácích po Hollywood.

Českou tvorbu zastupuje jednak dokument Heleny Třeštíkové nazvaný Anny, který mapuje šestnáct let života postarší prostitutky, jednak Tichý společník, v němž režisér Pavel Göbl líčí návrat hrdinky v podání Kláry Issové do rodné vsi na Slovácku.

Zábavu na americký způsob slibuje hned několik děl. Mezi nimi disneyovka Cruella, která sleduje mladá léta příští záporné hrdinky příběhu Sto jedna dalmatinů v podání Emmy Stone, nebo akční souboj příšer Godzilla vs. Kong, který už prošel videopůjčovnou podobně jako animovaná groteska Tom a Jerry.

Horor Tiché místo: Část 2 se vrací do světa, který téměř vylidnili vetřelci lovící pozemšťany podle zvuku, a žánrově příbuzný snímek V zajetí popisuje, kterak se dívka na invalidním vozíku snaží odpoutat od své až děsivě starostlivé matky. 

Robert De Niro, Morgan Freeman, Emile Hirsch a Tommy Lee Jones reprezentují komedii Podfuk za všechny prachy, v níž má filmový producent potíže s mafií,  a konečně Ameriku, ovšem její nezávislou tvorbu, zastupuje western s nevšední zápletkou První kráva.

Záběr z časosběrného dokumentu Anny

Jako by to stále nestačilo, Evropa přidá koprodukční animovanou pohádku Yakari - Velké dobrodružství, založenou na francouzském komiksu o přátelství indiánského chlapce s mustangem, a pod názvem O nekonečnu meditativní experiment švédského filmaře Roye Anderssona.

Nabídku završuje hudební dokument Bon Jovi – From Encore Nights, zaznamenaný na koncertu kapely v New Jersey.