Z natáčení filmu Bourák | foto:  T.H.A

Mírný pokrok v mezích možností, Bourák zlákal šestnáct tisíc diváků

  • 9
Poprvé po znovuotevření kin se stalo, že vítěz víkendové návštěvnosti vystoupal nad deset tisíc diváků. Dokázala to černá komedie Bourák, na kterou po její premiéře přišlo 16 021 zájemců.

Samozřejmě jde o mírný pokrok v mezích možností, návrat k statisícovým číslům ještě dlouho potrvá, na druhou stranu však novinka Ondřeje Trojana s režisérovým bratrem Ivanem Trojanem v titulní roli překonala minulého vítěze více než dvojnásobně.

Doposud totiž kinům kraloval dokument V síti, jehož víkendové součty se pohybovaly mezi šesti a sedmi tisíci návštěvníků. Celkově však svědectví o sexuálních lovcích dětí na internetu nasbíralo od svého zimního startu na 350 tisíc diváků a jeho tržby vyšplhaly nad padesát milionů korun.

Nyní snímek V síti spadl na druhé místo, aktuálně jej vidělo čtyři a půl tisíce lidí. Následující dvě pozice drží animované pohádky, na premiérový český dokument Psí láska dorazily tři stovky fanoušků.

Celkem se o víkendu do kin vydalo 33 tisíc lidí, což je zhruba o deset tisíc více než v předešlých statistikách Unie filmových distributorů, a v pokladnách zanechali necelých pět milionů korun.