Z filmu Kingsman: První mise | foto: Falcon

Kingsman i Krotitelé duchů. Polovina premiér týdne se hlásí k sériím

  • 0
Ze čtyř novoročních premiér kin přišly tři ze Spojených států a dvě z nich oprašují již známé série. Nabídku doplňuje pohádka o červeném štěněti a domácí dokument o kritikovi Kamilu Filovi.

Pod názvem Síla předkládá režisér Martin Mareček výsledek pěti let, kdy před objektivem jeho kamery stál filmový kritik Kamil Fila. Původně jej sledoval kvůli Filově experimentu se steroidy, ale z proměny intelektuála ve svalovce se stala daleko zajímavější studie sebeklamu.

Snímek Kingsman: První mise je už třetím dílem série režiséra Matthewa Vaughna, vycházející z komiksu o první nezávislé tajné službě. Tentokrát však vyprávění postupuje v čase zpět do minulosti, až ke vzniku organizace a k Rasputinovi.

Také projekt Krotitelé duchů: Odkaz pracuje s diváckou nostalgií, režisér Jason Reitman tu navazuje na stejnojmenný hit svého otce Ivana Reitmana z roku 1984. Hrou s odkazem předků chce smazat pachuť po jiném přepisu legendy, jenž na místa původních hrdinů dosadil krotitelky.

Dětský příběh Velký červený pes Clifford vznikl podle úspěšných knih  Normana Bridwella, kombinuje hrané postavy s digitálním titulním hrdinou nezvyklé barvy a vypráví o školačce, jejíž bizarní štěňátko vyroste v třímetrového obra.