Z filmu Nejvyšší pocta

Z filmu Nejvyšší pocta | foto: Bioscop

Kina se otvírají, část nabídky už znají lidé z internetu

  • 4
Do stovky lidí v sále, s rouškami, bez občerstvení, každá dvojice oddělená volným sedadlem a každá druhá řada prázdná. Tak vypadá režim, do něhož od pondělí vstupují znovuotevřená kina. Co nabídnou?

Velké hollywoodské hity chybějí, vesměs totiž odsunuly premiéru na podzim, mnohé až na příští rok. S výjimkou premiérového díla Dokud se tančí, jež líčí romanci dvou mladíků z gruzínského národopisného souboru, tak vstupují 11. května do kin hlavně snímky, jejichž dráhu koronavirus pozastavil či převedl na online.

Patří k nim dokument o natáčení filmu Nabarvené ptáče nazvaný 11 barev ptáčete, dále příběh pozdní rehabilitace válečného hrdiny z Vietnamu Nejvyšší pocta, rodinná fantasy Zapomenutý princ a obě verze projektu o sexuálních lovcích dětí na internetu, tituly V síti a V síti: Za školou.

Ve čtvrtek je doplní slovenský cestopis Afrikou na pionýru, jenž také v premiéře již prošel online videotékami, americký horor Lov, v němž se mysliveckou kořistí stávají lidé, a tuzemská road movie mileneckého páru Poslouchej, známá dosud z festivalových uvedení.