Jan Bradáč, ředitel společnosti Falcon

Jan Bradáč, ředitel společnosti Falcon | foto: David Neff, MAFRA

S testem do kina? Neúnosné, tvrdí šéf sítě CineStar

  • 39
Nový návrh systému PES posouvá do čtvrtého stupně otevření divadel či kin. Ovšem má přísná pravidla – předložení negativního testu, rozestupy, roušky a maximální obsazenost 20 procent. Podle Jana Bradáče, jenž vede kina sítě CineStar a filmovou distribuci Falcon, to nic neřeší.

„Ve čtvrtém stupni se nesmí v kinech nic konzumovat. Takže pro multiplexy je to mimo jakoukoli ekonomickou realitu a tím se trh nerozjede vůbec. Reálně se bavíme o třetí stupni a to jsme se ještě nedostali k testům, které zásadně odmítáme,“ uvedl Bradáč. 

„Zaprvé, jakou má logiku, aby si člověk zaplatil antigen za 200-300 korun, a pak šel do kina za 150-200 korun. Zadruhé, jak se nám zúží skupina diváků, kteří do kina přijdou, když podle nedávného výzkumu se více než dvě třetiny lidí netestují,“ namítá Bradáč. 

Pokud bude stát trvat na povinných testech návštěvníků, které nesmí být starší než 48 hodin, spadnou kina podle Bradáče reálně až do stupně dva. „A to je prozatím naprosto neznámo kdy,“ odhaduje, že dříve než v březnu se obnovení provozu čekat nedá.