Kabelová televize chystá nové kanály

Čtyři nové kanály nabídne na přelomu září a října předplatitelům kabelové televize společnost UPC Česká republika, a.s., jak se ode dneška nazývá dosavadní Kabel Plus, jehož většinový podíl zakoupil nizozemský partner UPC. Na trhu tak přibudou: hudební stanice MTV Europe, zaměřená především na životní styl mládeže, uznávaná zpravodajská stanice CNN, program Animal Planet věnovaný pořadům o zvířatech a konečně Romantica - kanál vyhledávaný spíše ženami, neboť uvádí výhradně telenovely.

V nejbližších týdnech společnost UPC rovněz zahájí novou službu satelitního vysílání televizních programů a následovat bude nové česko-slovenské sportovní vysílání. To bude dostupné jak pro předplatitele kabelové televize ve vybraných sítích, tak i pro uživatele satelitního vysílání.

Společnost UPC je největší českou a jednou z největších středoevropských komunikačních společností. Vznikla na sklonku roku 1990 a jako první zahájila, tehdy pod názvem Kabel Plus, a. s. - televizní vysílání v kabelových sítích České a Slovenské republiky.

V současnosti dodává skupina UPC v České republice služby kabelové televize do více než 412 000 domácností (včetně společnosti Dattelkabel, která rovněž patří pod křídla UPC) v 84 českých městech. Poskytuje telefonní služby v Liberci (cca 4000 soukromých a firemních telefonních stanic). Prostřednictvím společnosti Dattelkabel poskytuje UPC internetové služby zhruba dvěma tisícovkám účastníků.