Zatím je Johnny Depp čistokrevný pirát, brzy ale přesedlá na upírrskou profesi.

Zatím je Johnny Depp čistokrevný pirát, brzy ale přesedlá na upírrskou profesi. | foto: Walt Disney Pictures

Johnny Depp se chystá sát krev, Burton má pro něj roli kultovního upíra

  • 1
Už dvacet let to spolu táhne nejvěrnější dvojka Hollywoodu, režisér Tim Burton a herec Johnny Depp. Za tu dobu natočili sedm filmů a teď ohlásili další: adaptaci populární "gotické mýdlové opery" Dark Shadows. Zprávu přinesl britský deník The Guardian.

Depp, který má momentálně plné ruce práce s novými dobrodružstvími Jacka Sparrowa (více ZDE), ztvární v Burtonově filmu hlavní roli.

Barnabas Collins je 175 let starý upír, jehož bytí na tomto světě spočívá výhradně v pachtění po krvi a hledání ztracené lásky.

Ze seriálu Dark Shadows - Barnabas

První díly seriálu plného bizarních nadpřirozených bytostí, tedy toho, co Tim Burton nade vše miluje, odvysílala americká televize ABC v roce 1966. V té době ještě nikdo nepočítal, že by se z Dark Shadows měl vyklubat projekt na více než jednu vysílací sezónu.

Barnabas nicméně okouzlil diváky tak, že nakonec vzniklo na 1200 epizod a seriál se vysílal až do roku 1971. Nadšeným fanouškem titulu byl ostatně i Johnny Depp. Ten se dokonce nechal slyšet, že Barnabasem chtěl být od útlého dětství.

Depp+Burton

1990 Střihoruký Edward, 1994 Ed Wood, 1999 Ospalá díra, 2005 Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Karlík a továrna na čokoládu, 2007 Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, 2010 Alenka v říši divů

O celovečerní verzi mluvili Burton s Deppem už před třemi roky, tehdy prý ale nebyl dostatečný zájem o upíry. Od té doby se tak zřejmě leccos změnilo, natáčení se má rozjet v nejbližších měsících.

Scénář k filmu napíše Seth Grahame-Smithe, jeden z nejprodávanějších amerických autorů, hudby se s největší pravděpodobností ujme další z věrných spolupracovníků Tima Burtona Danny Elfman.